10 nye finalister klare

10 nye finalister klare

10 nye finalister klare


10 nye finalister er klare for Det Norske Måltid 2016, etter at fem dommere har smakt seg gjennom tre kategorier.


Årets 10 finalister fra delfinalen i Oslo er:

Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus


I kategorien Årets godbit var det så høyt nivå at juryen valgte å sende 4 produkter til finalen, etter lange diskusjoner.

Dommerne som kåret finalistene i delfinalen i Oslo er Einar Risvik, Nofima, Trine Sandberg, Trines Matblogg, Wenche Andersen, God Morgen Norge TV2, Jørn Lie, Vaaghals/Gamle Raadhus og Francisca Witsø, Matmerk.


Nå gjenstår delfinalene i Trondheim den 14.09 og i Tromsø den 23.09.


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid15

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.