
10 nye finalister klare
10 nye finalister er klare for Det Norske Måltid 2016, etter at fem dommere har smakt seg gjennom tre kategorier.
Årets 10 finalister fra delfinalen i Oslo er:
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal
Årets godbit: Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat AS, Rogaland
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør -Trøndelag
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård, Akershus
I kategorien Årets godbit var det så høyt nivå at juryen valgte å sende 4 produkter til finalen, etter lange diskusjoner.
Dommerne som kåret finalistene i delfinalen i Oslo er Einar Risvik, Nofima, Trine Sandberg, Trines Matblogg, Wenche Andersen, God Morgen Norge TV2, Jørn Lie, Vaaghals/Gamle Raadhus og Francisca Witsø, Matmerk.
Nå gjenstår delfinalene i Trondheim den 14.09 og i Tromsø den 23.09.
Kontakt:
Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25
Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid
Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.