Årets finalister

Finalister sesong 11

Årets finalister legges ut her etterhvert som resultatene fra delfinalene er klare.

Årets meieriprodukt – foredlet

Is med Skjenning, Gangstad Gårdsysteri, Trøndelag
Rim, Grindal Ysteri, Trøndelag
RørosIs Tjukkmjølksis med blåbær, Galåvolden Gård, Trøndelag

Årets ost

Myrull, Grindal Ysteri, Trøndelag
Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Trøndelag
Råblå, Grindal Ysteri, Trøndelag

Årets kjøtt

Nakke av skogsgris, Klostergarden, Rogaland
Kylling hel, Økodrift Homlagarden, Hordaland
Svartfjes lammebog, Nyyyt, Rogaland

Årets kjøtt – foredlet

Holy Baloney, ASK Gård Foredling, Buskerud
Pinnekjøtt av reinsdyr, Rørosrein, Trøndelag
Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte, Prima Jæren/Unil, Rogaland

Årets bakst

Mandelroser, Grini Hjemmebakeri, Akershus
Ølsprøtt, Attåtnæring AS, Trøndelag
Heimebaka flatbrød frå Morgedal, Skreppa, Telemark

Årets godbit

Midsummer Hot Sauce, Flagship, Midsummer Hot Sauce, Rogaland
Den Gyldne Aquavit, Inderøy Brenneri, Trøndelag
Kombucha bringebær, Råstad Foods, Vestfold

Årets sider

Edel Is- SiderÅkre AS, Hordaland
Alde sider, Alde, Hordaland
Hardanger Dronningsider, Hardanger Saft og Siderfabrikk, Hordaland

Årets sjømat – foredlet

SkakkeaureSkakke Røykeri AS, Hordaland
Bottarga Borealis – hel bit, Hrogn AS, Troms
Klippfisk Carpaccio Loins Extra, Jacob & Johan Dybvik, Møre og Romsdal

Årets sjømat – naturell

SirdalsørretNorsk Ørret, Vest-Agder
Sterling kveitefilet med skinn, Sterling White Halibut, Rogaland
Lysingloin fersk med skinn, Domstein Sjømat avd. Stavanger, Rogaland

Årets det grønne – foredlet

Årgang Askim SummerredAskim frukt- og bærpresseri, Østfold
Økologisk Holsteiner Cox Gårdspresset Eple, Dyre Gård, Østfold
Stikkelsbær drikkeklar, Røyse frukt- og bærpresseri, Buskerud

Årets det grønne – naturell

Lærdals Beste frosne bringebærLærdal Grønt, Sogn og Fjordane
Timian, Skjærgaarden Gartneri, Vestfold
Solsikke, Smågrønt, Rogaland

Årets øl

Cloudberry Imperial GoseBerentsens Brygghus, Rogaland
Perler for svin, LERVIG, Rogaland
Konrads Stout, LERVIG, Rogaland

Ved spørsmål ta kontakt med Kristin Austigard på epost kristin@detnorskemaltid.no eller mobil +47 90 19 38 77.