Årets 12 første finalister er klare etter delfinale i Oslo

Årets 12 første finalister er klare etter delfinale i Oslo

Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Oslo 5.9. 2019. Fra venstre: Maj-Britt Aagaard (spiselandslaget.com), Espen Vesterdal Larsen (Kulinarisk Akademi), Trine Sandberg (trinesmatblogg.no) og Jan-Erik Hauge (Kokkelandslaget og Kulinarisk Akademi)

Årets 12 første finalister er klare etter delfinale i Oslo


Finalistene i kategoriene Årets sjømat, Årets sjømat foredlet, Årets godbit og Årets meieriprodukt er klare etter en smakfull dag på Gamle Raadhus restaurant i Oslo.

Det har vært en meget spennende dag i Oslo hvor dommerne har smakt seg gjennom en stor bredde av produkter og kategorier fra hele Norge. Fra å vurdere sjømat, både naturell og foredlede produkter, fikk de nyte meieriprodukter og til slutt kategorien godbit.

– Når smak er vurdert blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Vi skulle gjerne sendt flere til finalen, for nivået og kvaliteten er høy, men vi må velge topp tre. Da er det bra at alle dem som går ut av konkurransen, får en skriftlig tilbakemelding fra oss i juryen på produktet sitt, sier dagens juryleder Trine Sandberg, kokebokforfatter/ trinesmatblogg.no

Finalister Årets godbit:

Bringebærlandets Dessertvin 2018,Bringebærlandet, Akershus
Midsummer Hot Salt, Midsummer & North Sea Saltworks, Rogaland / Møre og Romsdal
Nordlyssjokoladen, Jentene på Tunet – Chocolatier, Trøndelag


Finalister i Årets meieriprodukt er:

Rømme, Avdem Gardsysteri, Oppland
Jordbær youghurt, Rawsome, Akershus
RørosIs Tjukkmjølksis med tyttebær, Galåvolden Gård, Trøndelag


Finalister Årets sjømat:

Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden,  Domstein avd. Stavanger, Rogaland
Lysingfilet, Reinhartsen, Vest-Agder
Håndrenset krabbeskjell,  Hitramat, Trøndelag


Finalister Årets sjømat – foredlet:

Absolut tradisjon – einerrøkt laks,  Mikals laks, Rogaland
Kryddersildfilet, original, Juvikprodukt, Møre og Romsdal
Gryteklar tørrfiskfilet av skrei, L. Bergs sønner / Berg Seafood, Nordland

 

Det Norske Måltid gratulerer alle finalister fra Oslo! Nå går den nasjonale reisen videre til Nordkapp, Kristiansand, Seljord og Utskarpen, hvor dommere skal vurdere seg frem til finalistene i de neste ni kategoriene.

Den store finalen finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 10. januar 2020.

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid