Barnas Sjømatverksted

Barnas sjømatverksted

Barnas sjømatverksted er Det Norske Måltids matlagingskonsept for barn i alderen 8-12 år. I Barnas sjømatverksted lager barna en egen rett med norske råvarer, etter eget ønske.
Målet med aktiviteten er at barn får muligheter til å være med på å lage mat, og da spesielt ut fra egne preferanser til seg selv. Forskning har vist at barn rangerer spiseopplevelsen høyere når de får muligheten til å ta direkte valg når det gjelder matsammensetning. Det er et mål at barna skal få se sammenheng mellom råvarer og ferdig produkt, og med dette få kunnskap om matlaging. Denne aktiviteten vil også eksponere barna for et bredt utvalg ulike råvarer og ingredienser, innen sjømat og grønnsaker, slik at de får mulighet til å få nye smakserfaringer.
Positive matopplevelser og delaktighet i matlagning gjennom oppveksten legger grunnlaget for matvaner og spisemønster som voksen. I dag er det mange barn som ikke blir involverte i særlig grad i matlagning hjemme på grunn av en hektisk hverdag. Denne aktiviteten er derfor viktig for små «kokkespirer» og lar dem kokkelere sammen.

FRA HAGE TIL MAGE

Det Norske Måltid samarbeider blant annet med Fra Hage til Mage, frahagetilmage.no/FB: Fra Hage til Mage, for gjennomføring av årets verksteder for barn. I 2018 vil de stå for gjennomføringen av fem verksteder for barn på Kvadrat kjøpesenter i Sandnes, kvadrat.no. Kvadrat er samarbeidspartner med Det Norske Måltid.

Verksteder på Kvadrat vi finne sted på følgende lørdager i 2018:

07.04.   Vår i hagen
12.05.   17. mai
30.06.   Sushi
11.08.   Matpakke
01.12.   Julegaveverksted

Sosiale medier

Facebook:
Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter:
@DNMaltid
Instagram:
@detnorskemaltid

Kontaktinfo

Kristin Austigard
kristin@detnorskemaltid.no
+47 90 19 38 77