Begeistret finalejury hyller finaleproduktene i Det Norske Måltid

Begeistret finalejury hyller finaleproduktene i Det Norske Måltid

Foto: Kristin Austigard | Det Norske Måltid. Dommerne i Speilsalen på Britannia Hotel, fra venstre: Christopher Davidsen, Reneè Fagerhøi, Jørn Lie, Trine Sandberg, Roar Hildonen, Mette Beate Evensen, Gunnar Jensen, Britt Elisabeth Fossdal og Sven Erik Renaa.

Begeistret finalejury hyller finaleproduktene i Det Norske Måltid

De 40 finaleproduktene var under lupen hos den erfarne juryen på Britannia Hotel i Trondheim torsdag 24. oktober. Resultatet av dømmingen blir offisielt under den store prisutdelingen i Stavanger den 10. januar 2020.

– Det er fantastisk kjekt å være med å løfte frem så mange flotte produkter! Det er også gledelig og inspirerende at det gror og blomstrer blant norske mat- og drikkeprodusenter landet over. Vi som driver restauranter har mer å velge mellom, og det er ekstra spennende å være med som dommer i Det Norske Måltid, hvor vi da kan finne nye produkter som vi ønsker å bruke, sier Sven Erik Renaa, Renaa restauranter i Stavanger,  hvor RE-NAA har en stjerne i Micelin.

Finaledommerne i Trondheim var:

  • Jørn Lie, juryleder (Gamle Raadhus- og Vaaghals restaurant og Code Restaurant, Oslo)
  • Christopher Davidsen (Britannia Hotel Trondheim, Bocuse d’Or-sølvvinner 2017)
  • Reneè Fagerhøi (Bula Bistro i Trondheim, Årets kjøkkensjef 2018 og Top Chef 2016)
  • Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken, Trondheim)
  • Mette Evensen (Røst Teaterbistro, Trondheim)
  • Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø, Årets kjøkkensjef 2017, kaptein Kokkelandslaget)
  • Trine Sandberg (trinesmatblogg.no)
  • Britt Elisabeth Fossdal (designkokken.no)
  • Sven Erik Renaa (Renaa Restauranter, en Michelin -stjerne, Stavanger)
– Nivået blant finalistene er jevnt og høyt, så det har vært noen interessante diskusjoner i juryen om hvem som blir vinneren i kategoriene, men vi har kommet til enighet og gleder oss til finalen i Stavanger i januar hvor prisene skal deles ut, sier Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Billetter til finalen 10. januar 2020 i Stavanger

Fredag 10. januar 2020 kl 18:00 på Clarion Hotel Energy i Stavanger, er det prisutdeling for 12. år på rad. Nå kan du bli med og feire det ypperste innen norsk mat og drikke i Stavanger. På menyen står alle de 40 finaleproduktene . Billetter til finalen er lagt ut for salg og kan kjøpes her.  

 

Foto: Kristin Austigard | Dommerne i arbeid i Speilsalen, Britannia Hotel i Trondheim

Foto: Kristin Austigard | Nydelige smaker gir god stemning i juryen, her representert med Reneè Fagerhøi, Christopher Davidsen og Mette B. Evensen.

Rekordinteresse for Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er inne i sin 12. sesong, og interessen for konkurransen har aldri vært større. Med nærmere 300 påmeldte produkter fra hele landet, viser mat- og drikkeprodusentene at de selv ser verdien av å delta i Det Norske Måltid.

– Første juryering ble gjennomført i Stavanger i august og her ble årets delfinalister kåret. I september har vi gjennomført delfinaler i Oslo, på Nordkapp, i Dyreparken i Kristiansand og i Utskarpen i Nordland. Resultatet etter fem uavhengige juryeringer er 40 finalister fordelt på 13 kategorier. Etter finalejuryens arbeid i Trondheim er nå vinnerne kåret, men hvem det blir får dere først vite på finalen i januar. Løp og kjøp billetter, i fjor hadde vi lange ventelister når det nærmet seg finalen, sier Kristin Austigard som er leder av Det Norske Måltid.

Det Norske Måltid blir et nasjonalt omdømmetiltak

Før sommerferien meddelte Landbruks- og matdepartementet (LMD) at Det Norske Måltid fra 2020 vil være et nasjonalt omdømmetiltak for norsk mat og drikke på lik linje med Grüne Woche (IGW) og Matstreif. Austigard mener dette vil ha stor betydning for organisasjonens langsiktige arbeid.

– Det Norske Måltid har siden 2008 jobbet med å posisjonere norsk mat og drikke ved å løfte frem og heie på de norske mat- og drikkeprodusentene. At vi nå får status som et nasjonalt omdømmetiltak, er en bekreftelse på konkurransens viktighet, og vil være svært betydningsfullt for det videre arbeidet med å vise frem Matnasjonen Norge gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid