Delfinale Dyrskun: Årets bakst og Årets det grønne – foredlet klare for finale

Delfinale Dyrskun: Årets bakst og Årets det grønne – foredlet klare for finale

Foto: Ingveig Tveranger | Dommere delfinale Dyrskun 2017. Fra venstre: Geir Skeie, Anita Løyning, Nils-Henning Nesje, Britt Elisabeth Fossdal og Gunnar Bakke, juryleder.


Delfinale Dyrskun: Årets bakst og Årets det grønne – foredlet klare for finale


Finalistene i kategoriene Årets bakst og Årets det grønne – foredlet er klare, etter at dommerne på Dyrskun i Seljord har smakt og vurdert mange gode produkter.

 

Kategorien Årets Bakst er ny av året og hører naturlig hjemme i Det Norske Måltid. Det er en økende stolthet for norske baketradisjoner. Nivået er høyt og det har vært krevende å finne frem til finalistene, sier juryleder Gunnar Bakke.

Finalister Årets bakst:

Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag
Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, Buskerud
Ølsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-Trøndelag


Det var mye godt å smake på. Det var også vanskelig å skille mellom de aller beste og de som ligger hakk i hæl. Mange lager produkter på epler, men jeg håper å se større variasjon fremover, sier Geir Skeie.

Finalister Årets det grønne – foredlet:

Musserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, Rogaland
Solbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, Buskerud
Bringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og fjordane


Dommerne på Dyrskun i Seljord er Geir Skeie (Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland), Nils-Henning Nesje (Bondelagskokk 2017), Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken) og Gunnar Bakke, juryleder (Baker- og Konditorbransjens Landsforening)  (Foto Ingveig Tveranger, Det Norske Måltid)

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 12. januar 2018.

Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik lager et måltid basert på de 39 finalistproduktene. Alle som har lyst kan kjøpe billett, sier prosjektleder Sigve Skretting.

 


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.