Delfinale Grimstad: Grønt og søtt til finale

Delfinale Grimstad: Grønt og søtt til finale

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland | Dommere delfinale Grimstad 2017. Fra venstre: Francisca Witsø, Anita Løyning, Britt Elisabeth Fossdal, Geir Skeie, Hans Petter Klemmetsen og Åse Hodne Hørsdal, juryleder.

Delfinale Grimstad: Grønt og søtt til finale


Finalistene i kategoriene Årets meieriprodukt foredlet og Årets det grønne naturelle er nå klare etter at sørlandsdommerne har gjort jobben.

 

Delfinalen var en del av Den Lille Madfesten, dommerarbeidet foregikk på restauranten Smag & Behag.

Det var en morsom jobb å smake, det var mange svært gode produkter i to spennende kategorier. Vi opplever store variasjoner i kvalitet, men dommerne var samstemte om hvem som skulle videre til finalen, sier juryleder Åse Hodne Hørsdal.

Finalister Årets det grønne – naturelle:

Røde Morene poteter, fra Bjærtnes & Hoel, Vestfold
Skjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Cerisa Deliktatesse potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust Agder


Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Is med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord Trøndelag
RørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør Trøndelag
Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag


Dommerne Francisca Witsø (Lindesnes Havhotell), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland), Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken), Geir Skeie (Gull Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Hans Petter Klemmetsen (Smag og Behag) og Åse Hodne Hørsdal, juryleder (Mat Åse AS).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 12. januar 2018.

Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik lager et måltid basert på de 39 finalistproduktene. Alle som har lyst kan kjøpe billett, sier prosjektleder Sigve Skretting.

 


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.