Delfinale Oslo: Ost og kjøttfinalister klare

Delfinale Oslo: Ost og kjøttfinalister klare

Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Oslo 2017. Fra venstre: Einar Risvik, Trine Sandberg, Christer Rødseth og Jørn Lie.

Delfinale Oslo: Ost og kjøttfinalister klare


Finalistene i kategoriene Årets ost og Årets kjøtt er nå klare, etter at dommerne i Oslo har smakt seg gjennom alle produktene. Delfinalen i Oslo ble gjennomført på restaurant Gamle Raadhus i Oslo.

– Det er knallhardt i toppen i kategorien årets kjøtt. Når smak er vurdert blir det identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling som vipper opp og ned. Kvaliteten er skyhøy, sier juryleder Einar Risvik.

Finalister Årets kjøtt:

Ytrefilet av reinsdyr kalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag
Vaktel, Ryfylke Vaktel, Rogaland
Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag


 

– Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier Risvik.

Finalister Årets ost:

Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag
Edel Frue, Tingvollost AS, Møre og Romsdal
Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Nord-Trøndelag

Dommerne i Oslo er Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Christer Rødseth, (Vaaghals, Det Norske Kokkelandslaget) og juryleder Einar Risvik (Nofima).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 12. januar 2018.

– Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik lager et måltid basert på de 39 finalistproduktene. Alle som har lyst kan kjøpe billett, sier prosjektleder Sigve Skretting.

 

Dermed er alle de 39 finalistene klare – oversikt over resten av finalistene er her:


Finalister Årets godbit:

DUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, Østfold
Wannabe økologisk kombucha, ASK Brygghus, Buskerud
Blodpølse frå Hardanger, ekte & ærleg/Johs. Lundal & Sønner AS, Hordaland


Finalister Årets sider:

Hylleblomsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Edel Sider frå Hardanger 12%, Åkre AS, Hordaland
Edel Is-Sider frå Hardanger, Åkre AS, Hordaland


Finalister Årets bakst:

Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag
Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, Buskerud
Ølsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-Trøndelag


Finalister Årets det grønne – foredlet:

Musserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, Rogaland
Solbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, Buskerud
Bringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og fjordane


Finalister Årets det grønne – naturelle:

Røde Morene poteter, fra Bjærtnes & Hoel, Vestfold
Skjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Cerisa Deliktatesse potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust Agder


Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Is med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord Trøndelag
RørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør Trøndelag
Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag


Finalister Årets kjøtt – foredlet:

Pinnasteik Svartfjes, Nyyyt AS, Rogaland
Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Tørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS, Finnmark


Finalister Årets øl:

Rødskjegg, Hogna Brygg, Sør-Trøndelag
Belgisk Gyllen, Færder Mikrobryggeri AS, Vestfold
Bærtur, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane


Finalister Årets sjømat – oppdrett:

Sirdalsørret, Norsk Ørret, Vest Agder
KITA, Bremnes Seashore AS, Hordaland
Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland


Finalister Årets sjømat – villfanget:

Sjøfryst torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen, Møre og Romsdal
Piggvarfilet, Reinhartsen, Vest Agder
Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland


Finalister Årets sjømat – foredlet:

Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Einerrøykt fjordørret, Mikals Laks AS, Rogaland
Bottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS, Troms


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.