Delfinalistene for 2016 er klare!

Delfinalistene for 2016 er klare!

78 produkter går videre til delfinalene i Det Norske Måltid!


Nå har juryen smakt seg gjennom 130 produkter og 78 av dem går videre til delfinalene i Bergen (2.9.), Oslo (3.9.), Trondheim (14.9.) og Tromsø (23.9.).

Det er 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir 3 kategorier ferdig vurdert og 3 finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november.

Alle landets fylker var representert i konkurransen og nå er det produkter fra 17 fylker med til delfinalene.

Vi ønsker alle delfinalister lykke til videre i konkurransen!


Last ned full oversikt (PDF) her: > DELFINALISTER 2016 <

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Konkurransen har som mål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet til norsk matproduksjon.


Delfinalister Bergen 02. september:

Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård-Per Odd Gjestvang
Årets det grønne – naturelle: Historiske tomater fra Hanasand Gård, Hanasand Gartneri
Årets det grønne – naturelle: Lærdals Beste Bringebær, Lærdal Grønt SA
Årets det grønne – naturelle: Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri
Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling
Årets kjøtt foredlet: Holy Balony, Ask Gård Foredling
Årets kjøtt foredlet: Speka pølse med akevittkrydder, Tind Spekevarer AS
Årets kjøtt foredlet: Speka pølse med skogssopp, Tind Spekevarer AS
Årets kjøtt foredlet: Langtidsstekt reinhjerte, Brurskanken Rein
Årets kjøtt foredlet: Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein
Årets kjøtt foredlet: Badsturøkt Kjøtt på Namdalsk Vis – økologisk, Brattlia Økogård
Årets kjøtt foredlet: Gilde Langstidsmodnet Fenalå,r Gilde, Nortura SA
Årets kjøtt foredlet: Pølsa frå Suldal. Med Suldalskinke. Røkt, Fjellmat frå Suldal AS
Årets kjøtt foredlet: Reksta Villsau spekepølse, Reksta Villsau
Årets kjøtt foredlet: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat
Årets kjøtt foredlet: Bassturøkt lammelår fra Storli Gard, Storli Gard
Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016 – ein «Sider frå Hardanger», Ulvik Frukt & Cideri
Årets sider: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS
Årets sider: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS


Delfinalister Oslo 03. september:

Årets det grønne – foredlet: Eplesidereddik frå Hardanger, Ulvik Frukt & Cideri
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard
Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard
Årets det grønne – foredlet: Rabarbradrikk, Safteriet as
Årets det grønne – foredlet: Bagstevold eplemost, Bagstevold Gård
Årets det grønne – foredlet: Aroniasaft, Aronia Jæren
Årets det grønne – foredlet: Eplemost av Gravenstein, Epleblomsten as
Årets det grønne – foredlet: Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert
Årets godbit: Speltkjeks med grønnkål, Hesnes Kjøkken AS
Årets godbit: Flatbrød med ramsløk og havsalt, Mosbøen Gård
Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS
Årets godbit: DYBVIK BACALAO, Jakob & Johan Dybvik As
Årets godbit: Blåskimmelost sjokolade, Geiranger Sjokolade AS
Årets godbit: Havsennep, Arctic Mustard AS
Årets godbit: Superknask knekkebrød – Elta ogbakt på Finnøy – med havsalt, Energimat AS
Årets godbit: Superknask knekkebrød – Elta og bakt på Finnøy, Energimat AS
Årets godbit: Litlestøl Gulrotmarmelade, Eva Gill Litlestøl
Årets godbit: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS
Årets godbit: Karamell-iskrem, Reins Kloster AS
Årets godbit: Røros Flatbrød (storpakke), Rørosbaker´n AS
Årets godbit: RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård
Årets godbit: Røros Flatbrød (porsjonspakker), Rørosbaker´n AS
Årets godbit: Flatbrød, Klingeling
Årets godbit: Usmurde lefser te kjøt & fisk, Klingeling
Årets meieriprodukt foredlet: Brunost sjokolade , Geiranger Sjokolade AS
Årets meieriprodukt foredlet: Naturell Yoghurt fra Valdresmeieriet, Valdresmeieriet
Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet
Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård
Årets meieriprodukt foredlet: Gårdsis Krokan, Bamsrudlåven AS
Årets meieriprodukt foredlet: Nýr, Grøndalen Gård


Delfinalister Trondheim 14. september:

Årets kjøtt: Økologisk kyllinglår, Økodrift Homlagarden as
Årets kjøtt: Økologisk hel Kylling, Økodrift Homlagarden as
Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA
Årets kjøtt: Lammecarré av Klost:erlam, Klost:ergarden
Årets kjøtt: Limousin Mørbrand, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin
Årets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam, Lammebog utbenet ,Gilde, Nortura SA
Årets ost: Rosalita ost:, Tjamsland Gård
Årets ost: Edel Frue, Tingvollost:
Årets ost: Vismann, Tingvollost:
Årets ost: Solheims Ekstra Vellagret, Solheim ost:
Årets ost: Pultost:, Valdresmeieriet
Årets ost: Smaksrik Chevre Aske & Kvitmugg fra Haukeli , Tine
Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS
Årets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS
Årets ost: Geitost: fra Bo Jensen, Bo Jensen
Årets ost: Lille Aske, Bo Jensen
Årets tradisjonsøl: Gårdsøl høst, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS
Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S
Årets tradisjonsøl: Ekte Harding Ekspedisjonen Bryggeri
Årets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri
Årets tradisjonsøl: Pors Mungàt, Færder Mikrobryggeri


Delfinalister Tromsø 23. september:

Årets sjømat foredlet: Dybvik Loins av klippfisk ferdig utvannet,Jakob & Johan Dybvik As
Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS
Årets sjømat foredlet: Akevittmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS
Årets sjømat foredlet: Røkt Lakseloins med Pepper & Cognac,Garnviks Røkeri
Årets sjømat foredlet: Røkt Blåkveite, skivet, Garnviks Røkeri
Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS (Halvors)
Årets sjømat foredlet: Varmrøkt laks med chili og koriander, Reinhartsen


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid15

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.