Bodil Nordjore tildelt Det Norske Måltids hederspris

Bodil Nordjore tildelt Det Norske Måltids hederspris

– Nordjore har hatt stor betydning for utvikling av norsk matkultur og er en entusiast som svært mange har et forhold til. Hun har jobbet med tradisjonsmat hele livet, sier juryen om vinneren.


I begrunnelsen heter det videre at ”Bodil Nordjore har gjennom undervisning, foredrag i inn- og utland, bokutgivelser og matprogram har formidlet landets mange matskatter kunnskapsrikt og inspirerende. Vinneren har kompromissløst bidratt til å øke stoltheten for norsk mat og mange kjente kokker oppgir vinneren som en sterk motivasjonskilde til egen utvikling”.

Nordjore har tidligere mottatt flere priser, blant annet Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for sitt utrettelige arbeid for norsk matkultur og tradisjonsmat. Hun utøver sin virksomhet med et helt naturlig utgangspunkt fra sin egen hjembygd i Telemark fylke. Herfra sendes budskap om norsk mat og matkultur ut i ”turbofart”.

Det norske måltids Hederspris har vært delt ut de siste tre årene, og det er de tidligere vinnerne som har stått for juryarbeidet sammen med Arne Hjeltnes.


TIDLIGERE VINNERE ER:

2013 – Arne Brimi
2012 – Halvor Heuch
2011 – Ingrid Espelid Hovig


Bodil Nordjore er kjent fra NRK og er en svært erfaren formidler av norsk tradisjonsmat med kurs, foredrag og bøker. Hun underviser i tradisjonsmat på Telemark folkehøgskule, avd. Rauland, der de har elever fra hele landet. Hun har vist frem norsk mat både i USA og på Grüne Worche i Berlin, og svarer ofte til de som vil vite mer om hvordan norske råvarer skal stelles og norske retter skal lages.