Det Norske Måltids hederspris 2015 til Astri Riddervold

Det Norske Måltids hederspris 2015 til Astri Riddervold

Det Norske Måltids hederspris 2015 til Astri Riddervold

Årets vinner, Astri Riddervold (90) er en av landets største profiler og fagpersoner på norske mattradisjoner og matkultur.

Hun har i en årrekke drevet forskning, studier, holdt kurs og foredrag om tradisjoner innen mat- og drikkekultur.

I begrunnelsen fra juryen regnes hun som ledende innen feltet her i landet. Riddervolds levende og inspirerende formidlingsevne har gjort at man ikke glemmer henne dersom en har vært så heldig å ha møtt henne. Hun har skrevet flere bøker og publikasjoner om norske mattradisjoner.

Astri Riddervold har stor interesse for myter og sannheter om mat. Vinneren formidler med stor innlevelse blant annet om hvorfor geitekjøtt har vært lite populært, hvorfor råvarer som krekling og uvaskete gulerøtter kan være en god idé og hvordan vi kan lage spekeskinker som konkurrerer med det beste vi smaker fra utlandet.

Astri Riddervold ble, som den aller første, tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris for formidling av matkultur. Det Norske Måltids hederspris har vært delt ut de siste fire årene, og det er de tidligere vinnerne som har stått for juryarbeidet sammen med Arne Hjeltnes.

Tidligere vinnere er:
2014 Bodil Nordjorde
2013 Arne Brimi
2012 Halvor Heuch
2011 Ingrid Espelid Hovig