Det Norske Måltid jubler for tidenes påmelding

Det Norske Måltid jubler for tidenes påmelding

Foto: Det Norske Måltid

Det Norske Måltid jubler for tidenes påmelding


Interessen for å delta i Det Norske Måltid har aldri vært større. Over 260 påmeldte produkter fra hele landet er ny rekord. Onsdag 28. august går startskuddet for den nasjonale reisen i Måltidets Hus i Stavanger. Under første juryering skal det avgjøres hvilke produkter som går videre til delfinalene som avholdes i september.

Ny påmeldingsrekord

Påmeldingene har strømmet inn den siste uken. Leder for Det Norske Måltid Kristin Austigard bekrefter at den gamle påmeldingsrekorden fra 2017 ble slått med god margin.

Vi har over 260 påmeldte produkter, dette er det høyeste antallet i konkurransens historie! Det er veldig kjekt at så mange mat- og drikkeprodusenter viser interesse og ser verdien av å delta i Det Norske Måltid. Nå ser jeg frem til å komme i gang med konkurransen. Som tidligere år er det et høyt nivå på produktene, så det blir spennende å se hvem som går videre til finalen i Stavanger.

Reiser Norge på langs

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. I konkurransens 12. sesong vil vi i jakten på årets finalister dekke Norge på langs, fra Nordkapp til Kristiansand. De fire delfinalene vil avholdes på Gamle Raadhus Restaurant i Oslo, på Nordkapp-platået og Nordkapphallen i Finnmark, i Dyreparken i Kristiansand og på Utskarpen i Nordland hos «Til Elise fra Marius».

På hver lokasjon vil det være en egen profesjonell smaksjury, bestående av noen av matbransjens fremste kokker og fagpersoner, som skal dømme produktene som har kommet til delfinalen. Juryene skal plukke ut tre finalister i hver av de 13 kategoriene. Totalt skal 39 finalister konkurrere om å nå til topps under finalen i Det Norske Måltid den 10. januar 2020 i Stavanger.

Det Norske Måltid blir et nasjonalt omdømmetiltak

Før sommerferien meddelte Landbruks- og matdepartementet (LMD) at Det Norske Måltid fra 2020 vil være et nasjonalt omdømmetiltak for norsk mat og drikke på lik linje med Grüne Woche (IGW) og Matstreif, og at støtteandelen vil økes. Austigard mener dette vil ha stor betydning for organisasjonens langsiktige arbeid.

Det Norske Måltid har siden 2008 jobbet med å posisjonere norsk mat og drikke ved å løfte frem og heie på de norske mat- og drikkeprodusentene. At vi nå får status som et nasjonalt omdømmearrangement er en fantastisk anerkjennelse av konkurransens viktighet, og vil være svært betydningsfullt for det videre arbeidet med å vise frem Matnasjonen Norge gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig mat- og drikkeproduksjon. Vi ønsker å bidra til at nye og etablerte produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold.

Kontakt oss