Finaledommerne skryter av norsk matproduksjon

Finaledommerne skryter av norsk matproduksjon

Foto: Kristin Austigard | Fra venstre: Trine Sandberg (Trines Matblogg), Ørjan Johannessen (gull i Bocuse d’Or i 2015, Bekkjarvik Gjestgiveri), Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken), Einar Risvik (hoveddommer, Nofima), Jørn Lie (Vaaghals og Gamle Raadhus restaurant, Manager for kokkelandslagene), Anita Løyning (Lærlingkompaniet) og Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø). Wenche Andersen (TV2) var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Finaledommerne skryter av norsk matproduksjon


Finaledommerne var samstemte om det viktigste de bidrar til i denne konkurransen, det er å gi en velfortjent anerkjennelse til norske mat- og drikkeprodusenter.

 

– Dette gir økt betalingsvillighet i markedet og derav økt verdi til norsk matproduksjon. Betingelsen er at produktene leverer kvalitet og det opplever vi at de gjør, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima.

Et meget dyktig dommerpanel har smakt seg frem til kategorivinnerne i årets konkurranse på ærverdige Villa Terminus i Bergen. Resultatet av dagens arbeid blir offentliggjort på finalen i Stavanger den 11. januar 2019.

— Det er gledelig å sitte som dommer og oppleve det høye nivået blant deltakerne. Denne dagen viser igjen at kvaliteten og bredden holder seg i konkurransen, og at Norge nå er et mat-land å regne med! Blant finalistene er det stor forskjell på bedriftsstørrelsen og det ser vi som en styrke i konkurransen. I tillegg får vi servert flere produkter med ny innovasjonsgrad. Dette gjør det både spennende og vanskelig å bestemme vinnerne, sier Einar Risvik.
– Det Norske Måltid er under stadig utvikling og vi arbeider allerede nå med en ny tilnærming til neste års konkurranse, slik at vi da ønsker enda flere innovative produkter velkommen. Det gleder vi oss til, sier Kristin Austigard, leder av Det Norske Måltid.

Vinnerne blir kunngjort på den store prisutdelingen og matgallaen i Stavanger 11. januar 2019. Dette året er det Kokkelandslaget som setter menyen basert på de 36  finaleproduktene. Alle er velkommen til å kjøpe billett på www.detnorskemaltid.no.


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid