Finalejury utfordrer sjømatnæringen

Finalejury utfordrer sjømatnæringen

Foto: Kristin Austigard | Fra venstre: Trine Sandberg, Jørn Lie, Roar Hildonen, Gunnar Nagel Dahl, Wenche Andersen, Einar Risvik og Frode Selvaag.

Finalejury utfordrer sjømatnæringen


– Det er grunn til å være stolt over å være finalist i Det Norske Måltid, det er høyt internasjonalt nivå. Men sjømatprodusentene kan bli mye bedre.

Det er tilbakemeldingen fra finaledommerne, som også beveger seg i internasjonale matmiljøer og kjenner godt til produksjon utenfor Norges grenser.

– En annen tilbakemelding vi dommere har, er at mange produsenter lytter til våre tilbakemeldinger om både selve produktet og emballasjen det leveres i. De som fanger opp det vi melder tilbake hever seg opp og leverer bedre og bedre. Det gleder oss!

Dermed er dommerarbeidet i Det Norske Måltid sentralt i å bistå norske matprodusenter med å utvikle seg.

– Da er det stas at nettopp dette skjer, for vi heier jo veldig på norske produsenter, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima.

Når det gjelder sjømatkategoriene uttrykker hoveddommerne generell skuffelse.

– Vi vil utfordre norsk sjømatbransje til å tenke mer på norske forbrukere. Produsentene som leverer i de andre kategoriene er mer med produktutvikling, innovasjon og å sette forbrukeren i sentrum. Det er stort potensiale for sjømat. Når det er sagt, har vi funnet verdige vinnere, sier Risvik på vegne av dommerne.

Finaledommerne er Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner/Gomat AS) og juryleder Einar Risvik (Nofima).

Vinnerne blir kunngjort på den store matgallaen i Stavanger 12. januar 2018. – Vi gleder oss til å markere 10 år med Det Norske Måltid, der Even Ramsvik allerede er i gang med å komponere et måltid basert på de 39 finaleproduktene. Alle som vil kan kjøpe billett på detnorskemaltid.no, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.