For 10-ende gang åpner påmelding til Det Norske Måltid

For 10-ende gang åpner påmelding til Det Norske Måltid

Pressemelding fra Det Norske Måltid, Stavanger 09.05.17 | Foto: Bitmap | Even Ramsvik presenterer finalemiddagen 2016


For 10-ende gang åpner påmelding til Det Norske Måltid


En ny kategori kommer, kriteriene er finjustert og Even Ramsvik er bekreftet til å lage finalemiddagen! 2017-sesongen er matens Oscars 10-årsjubileumssesong, og målet er at rekordmange skal melde seg på!

Produsentene må være klar over at en av landets beste kjøkkensjefer skal lage finalemiddagen med finalistråvarene. Det å vinne i 2017 vil være ekstra stas når Det Norske Måltid markerer 10 år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting som står bak kåringen.

Bakst får egen kategori

Påmeldingen til Det Norske Måltid 2017 er åpnet, og nytt av året er en egen kategori for bakst. – Det er våre dommere som har utfordret oss til å lage denne kategorien, det kommer inn mange gode lefser, flatbrød og annet bakverk. Vi ser at mange i hele landet baker mye godt, så vi ønsker dem velkomne med i Det Norske Måltid i egen kategori, sier de to.

Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med Nærings- og fiskeridepartementet, Mat og Landbruksdepartmentet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge, for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.

Matkanalen på laget

Vi jobber nå med å formalisere et spennende konsept sammen med Matkanalen. Økt synlighet er viktig for norske matprodusenter som ønsker å nå ut til et interessert marked, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Fra fire til seks delfinaler

Kvaliteten på norsk mat blir bare bedre og bedre, og påmeldingen er åpen frem til slutten av juli. I år utvides stedene for delfinaler fra fire til seks, og Det Norske Måltid kommer til Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo for å finne finalistene. Finalen går i Stavanger 12. januar 2018, og billettene er allerede tilgjengelige og i salg på detnorskemaltid.no


Kategorier for påmelding:


Årets det grønne – naturelle
Årets det grønne – foredlet
Årets ost
Årets meieriprodukt – foredlet
Årets kjøtt
Årets kjøtt – foredlet
Årets sjømat – foredlet
Årets sjømat – villfanget
Årets sjømat – oppdrett
Årets godbit
Årets sider
Årets øl
Årets bakst

I tillegg deles følgende priser ut under finalen: Årets Matspire fra Matmerk, Årets Forsprang og Det Norske Måltids Hederspris, pluss andre priser som styrker markedsføring og kommunikasjon.

Få full oversikt over årets kriterier og kategorier her!


Kontakt Det Norske Måltid:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.