Forlenget påmeldingsfrist til 15. august

Forlenget påmeldingsfrist til 15. august

Forlenget påmeldingsfrist til 15. august

Det er gledelig å se at påmeldingene til årets konkurranse tikker inn daglig. Nytt av året er en egen kategori for sider. Det Norske Måltid registrerer at produktene som så langt er meldt på representerer hele landet fra nord til sør.

Første juryering vil finne sted i Stavanger i uke 34 og vi forlenger derfor påmeldingsfristen til 15. august.

Vi vil oppfordre alle matfaglige miljøer i landet til å motivere til deltakelse i årets konkurranse. Det Norske Måltid setter sammen matfaglige dommere fra hele landet i til sammen 6 forskjellige juryer, og for dem som går til finalen vil produktet smakes av 3 forskjellige dommerpanel med høy kompetanse. Alle deltakerne vil få en samlet tilbakemelding fra dommerne på sitt produkt i løpet av konkurransen.

Konkurransen 2016

Alle deltakende produkter vil gjennom en første juryering som finner sted i Stavanger den 25. og 26. august. Her er det Frode Selvaag, Ryfylkekokken, som leder arbeidet. Det blir her avgjort hvilke produkter som går videre til årets 4 delfinaler.

Delfinaler

Det blir delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø og her vil dommerne smake seg frem til årets 36 finalister (3 finalister i hver av de 12 konkurransekategoriene).

Bergen – Skyskraperen Restaurant, Ulriken fredag 2. september
Først ut er delfinalen under Bergen matfestival. Juryleder blir Anita Løyning, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland.

Oslo – Gamle Raadhus restaurant, lørdag 3. september
Juryleder i Oslo er Einar Risvik (Nofima).

Trondheim – Mathall Trondheim, onsdag 14. september
Juryleder i Trondheim blir Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Tromsø – Skarven Restaurant, fredag 23. september
Juryleder i Tromsø blir Wenche Andersen (TV2).

Finaledommerne er klare

Finalejuryen samles i november og består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2016. – I fjor var det fullt hus stor stemning, så det er bare å merke denne datoen allerede nå.

Det norske måltid er på:
facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid
Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er landets viktigste matpris. Visjonen er å synliggjøre mangfoldet i lokalmat og bidra til næringsutvikling.