God stemning og tøffe dommerdiskusjoner til matens Oscar

God stemning og tøffe dommerdiskusjoner til matens Oscar

God stemning og tøffe dommerdiskusjoner til matens Oscar


Finaledommerne i Det Norske Måltid 2015 har smakt seg gjennom alle de 33 finalistproduktene. Resultatet blir offentlig under finalegallaen i Stavanger fredag 8. januar 2016.

Men noen meldinger tillater dommerne seg å komme med etter en intens smaksdag på Gastronomisk Institutt. – Vi ser at trenden blant norske matprodusenter som er med i Det Norske Måltid er rene, enkle og velsmakende produkter, sier finalejuryen.

Juryleder Einar Risvik (forsker og professor i Nofima) og har vært med i juryen flere år.

– Jeg ser at kvaliteten øker på norsk mat, sier han.

Wenche Andersen (TV2/God Morgen Norge) mener at Det Norske Måltid er sentralt for forbrukernes tilgang til lokalmat. – Det Norske Måltid viser frem gode produsenter og jeg oppfordrer forbrukerne til å be sine lokalbutikker om å få varene inn i hyllene.

– Dette er matens Oscarutdeling og er et mål for produsentene å strekke seg mot, sier kokk Kjartan Skjelde (Masterchef TV3/Tango Bar og Kjøkken). Kokk Anders Rødseth Isager (Kokkeandy), Guro Helgesdotter Rognså (PhD Smak, Gastronomisk Institutt) og kokk Lars Erik Vesterdal (NordØst Food & Cocktails Trondheim) er også med i finalejuryen.

Av alle Norges 19 fylker er 13 representert i finalen. De 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er også med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.

Den store gallafinalen er i Stavanger fredag 8. januar 2016. – Alle er velkomne og vi regner med fullt hus på Clarion Hotel Energy. Arne Hjeltnes leder gallaen og billettene ligger ute, sier prosjektleder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.


Kontakt:
Kristin Austigard – ka@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting – ssk@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid  #DetNorskeMåltid

FOTO: Finalejuryen fra venstre Anders Rødseth Isager, Einar Risvik, Wenche Andersen, Kjartan Skjelde, Lars E. Vesterdal og Guro Helgesdotter Rognså.
FOTO KREDITERES: Kristin Austigard, iPax Mat AS/Det Norske Måltid