Halvors Boknafisk Loin er Årets Matspire

Halvors Boknafisk Loin er Årets Matspire

Pressemelding fra Det Norske Måltid, Stavanger 06.01.17 | Foto: Bitmap AS


Halvors Boknafisk Loin er Årets Matspire


Årets Matspire 2016 er Halvors Boknafisk Loin fra Fredvang fra Halvors Tradisjonsfisk AS i Troms. Produktet bryter barrierer for en råvare som for mange virker komplisert, men som er delikat og smakfull.

Halvors Boknafisk Loin gjør det enkelt for folk å tilberede og spise sjømat. Fiskekoden er knekt slik at alle kan lage sjømatretter uten spesielle forkunnskaper. Derfor fortjener dette produktet å bli mer tilgjengelig for flere forbrukerne, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk, etter prisutdelingen under finalen i Det Norske Måltid 2016.

Juryen i Det Norske Måltid og juryen for Årets Matspire; Gunnar Møller Syversen fra Coop, Martina Rabsch fra REMA 1000, Eivind Haalien fra Norgesgruppen og fagsjef i Matmerk Frode Kristensen er enstemmige i at dette produktet treffer.

Juryen for Årets Matspire sier om vinnerproduktet:

Et typisk lokalt håndverksprodukt laget med den ypperste fagkunnskap, det har en delikat konsistens, rik smak og leverer på mattrendene med sunnhet, tradisjon og nytelse. Halvors Boknafisk Loin er forbrukervennlig, tilpasset et moderne kjøkken og klart til bruk. Fisken selges i en delikat emballasje og trekker kunder til en del av butikken som ikke alltid forbindes med kvalitetsråvarer. Årets Matspire har et hav av bruksmuligheter hele året og er en ypperlig råvare både til hverdag og fest.

Om vinnerbedriften:

Halvors Tradisjonsfisk i Troms er en håndverksbedrift med syv medarbeidere som produserer regionale spesialiteter med lange tradisjoner. De er kjent for produkter av aller beste kvalitet, og fisken fortjener å få økt oppmerksomhet og økt kjennskap.

Premien er markedsrådgivning fra Matmerk verdt 100 000 kr.


Tidligere vinnere er:

2015: Valdres Ost Fosheim fra Valdresmeieriet
2014: Økologisk Black Turkey kalkunen fra Homlagarden


For mer informasjon, kontakt:

Nina Sundqvist, administrerende direktør Matmerk,
tlf: 91 78 56 20 epost: nina.sundqvist@matmerk.no

Frode Kristensen, fagsjef Markedstjenester,
tlf: 92 88 88 34 epost: frode.kristensen@matmerk.no

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser.


Kontakt Det Norske Måltid:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er landets viktigste matpris. Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon. Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.