Helseministeren skal dele ut utmerkelser for sunnere kosthold på finalen 5.2. 2021

Helseministeren skal dele ut utmerkelser for sunnere kosthold på finalen 5.2. 2021

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skal dele ut Intensjonsavtalens utmerkelser på finalen i Det Norske Måltid 5. februar 2021. Foto: Borgos Foto AS

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skal stå for utdelingen, hvor han vil hedre dem som gjør en særlig innsats for å utvikle sunnere matprodukter og oppfordrer forbrukerne til å velge sunnere matvaner.

Nominasjonsprosessen åpner allerede i dag, og utmerkelsene deles ut 5. februar 2021, under finalearrangementet til Det Norske Måltid i Stavanger. Topp tre i hver kategori skal også presentere seg i et faglig program på dagen for prisutdelingen.

– Det Norske Måltid gir matbransjen et viktig løft og stimulerer til innovasjon. Det er flott at aktører som jobber for sunnere kosthold og bedre folkehelse blir hedret på denne arenaen, sier helseminister Bent Høie.

Det Norske Måltid setter stor pris på at helse- og omsorgsministeren har valgt finalen i sesong 13 som arena for utmerkelsene.

– At helseministeren velger finalen til utmerkelsene synes jeg er både stas og riktig. Bakgrunnen for nominasjonene med sunt kosthold, er noe vi i Det Norske Måltid også tilstreber, i vårt arbeid med å fremme de beste råvarene. Nå oppfordrer vi til både deltakelse i Det Norske Måltid og at de beste kandidatene blir nominert til utmerkelsene fra helseministeren, sier leder i Det Norske Måltid Kristin Austigard.

Les mer om utmerkelsene for sunnere kosthold på Regjeringen.no

Les mer om intensjonsavtalen for sunnere kosthold.

Intensjonsavtalens utmerkelser og nominering

OM DET NORSKE MÅLTID

Det Norske Måltid er fra 2020 et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et viktig ledd i arbeidet med å utvikle Matnasjonen Norge. Deltakelse i konkurransen kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Den årlige finalen med sin prestisjetunge prisutdeling i Stavanger har stor nasjonal oppmerksomhet. Den 5.2. 2021 arrangeres finalen for 13. gang i Stavanger og her skal det, i tillegg til utmerkelsene fra helseministeren,  kåres 13 kategorivinnere og Det Norske Måltids hederspris deles ut for 10. gang.

Mer informasjon om Det Norske Måltid finner du her.

Foto: Det Norske Måltid/BITMAP. Konfettien drysser over vinnerne av Det Norske Måltid i finalen for sesong 12.

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77