Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre tildelt hederspris 2019

Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre tildelt hederspris 2019

Foto: Ladurée | Håndverkskonditor Sverre Sætre er tildelt Det Norske Måltids hederspris 2019

Juryen uttaler:

Det Norske Måltid hederspris for 2019 tildeles en høyt respektert fagperson innen sitt fagområde. Hedersprisvinneren har fagbrev som kokk og konditor. Han ble verdensmester med kokkelandslaget i 2006 og olympisk mester i 2008. Han har også vært jevnlig bidragsyter i aviser og magasiner, som programleder i flere TV-kanaler og er en ettertraktet kursholder. Alltid med stor respekt for faget og råvarene.

Han har også gitt ut mange bestselgende kokebøker og flere av utgivelsene har mottatt anerkjennelse, hans siste utgivelse fikk tittelen Årets kokebok i 2019.

Prisvinneren er tidenes beste norske konditor og er også internasjonalt anerkjent. I 2018 ble han invitert til Paris for å lage det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon, som løftet frem tradisjonelle norske råvarer for et internasjonalt publikum.

Til daglig er hedersprisvinneren å finne i hans håndverkskonditori i Oslo – her jobber de med fokus på tradisjoner og naturlige råvarer for å skape smaksmagi som vi alle får glede av.

Det Norske Måltids hederspris for 2019 går til Sverre Sætre

Makronene håndvekrskonditor Sverre Sætre laget for det franske konditorhuset Ladurée var inspirert av norske smaker som brunost, tindved, riskrem og vafler.

Matkunst fra konditor Sverre Sætre, når han designet det franske konditorhuset Landurée sin julekolleksjon i 2018.


Tidligere vinnere av Det Norske Måltids hederspris:

2018 Stiftelsen Bondens marked Norge

2017 Morten Schakenda

2016 Wenche Andersen

2015 Astri Riddervold (d: 2019)

2014 Bodil Nordjorde

2013 Arne Brimi

2012 Halvor Heuch

2011 Ingrid Espelid Hovig (d: 2018)


Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77

Pressekontakt:

Margrethe Vika
E-post: margrethe@vikaforus.no
Mobil: +47 41 51 55 97