Årets finalister 2019 – Følg med her!

Finalister sesong 12 – 2019

 

Årets godbit

Bringebærlandets Dessertvin 2018, Bringebærlandet, Akershus
Midsummer Hot Salt, Midsummer & North Sea Saltworks, Rogaland / Møre og Romsdal
Nordlyssjokoladen, Jentene på Tunet – Chocolatier, Trøndelag

Årets meieriprodukt

Rømme, Avdem Gardsysteri, Oppland
Jordbær youghurt, Rawsome, Akershus
RørosIs Tjukkmjølksis med tyttebær, Galåvolden Gård, Trøndelag

Årets sjømat

Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden,  Domstein avd. Stavanger, Rogaland
Lysingfilet, Reinhartsen, Vest-Agder
Håndrenset krabbeskjell,  Hitramat, Trøndelag

Årets sjømat – foredlet

Absolut tradisjon – einerrøkt laks, Mikals laks, Rogaland
Kryddersildfilet, original, Juvikprodukt, Møre og Romsdal
Gryteklar tørrfiskfilet av skrei, L. Bergs sønner / Berg Seafood, Nordland

Årets drikk

Bringebærlemonade, Lien Gård Hellekås, Telemark
Musserende eplemost Idunn/Franskar, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
TIBI vannkefir – bringebær elsker vanilje, TIBI me, Akershus

Årets sider

Vindpust, Hardangergutane, Hordaland
Bøddel, Aga sider, Hordaland
Humlepung, Aga Sider, Hordaland

Årets øl

Rekved nr.8 Tyttebær, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane
Dead Cat Double IPA, Graff Brygghus, Troms
Coolship Cherry, Lindheim Ølkompani, Telemark

Årets Bakst

Knekks, Rørosbakern, Trøndelag
Ølkjeks på boks, Ringnes Brygghus, Oslo
Knekkebrød Original, Elin’s drøm, Buskerud

Årets grønne

Tindved, Lærdal Grønt, Sogn og Fjordane
Aspargespotet, Gåtes jordepler, Møre og Romsdal
Crown Prince gresskar, Brimse Gard, Rogaland

Årets grønne – foredlet

Granola, Lykkemat, Trøndelag
Stikkelsbærsyltetøy, Lien Gård, Telemark
Bjørnebærsorbet, Bamsrudlåven, Østfold

Årets kjøtt

Entrecôte av NRF, 60 dagers tørrmodnet, Annis Pølsemakeri Mathallen, Oslo
Svinenakke av mangalitsa, Strand Gård, Rogaland
Kjelår, økologisk boergeit, Sandem Gård, Østfold

Årets ost:

Valdresost Bufar, vellagra 2 år, Valdresmeieriet, Oppland
Bufast, upasteurisert vellagra, Avdem Gardsysteri, Oppland
Kubbeost, Rueslåtten Ysteri – Ostebygda, Buskerud

Årets kjøtt – foredlet:

Jæren Smak Midsummer pølse, Slakter A. Idsøe, Rogaland
Varmrøkt lammelår av villsau, Dalpro Gårdsmat, Trøndelag
TIND Marinert Lammelår, Grilstad, Trøndelag
ASK Fenalår, ASK Gård Foredling, Buskerud

Ved spørsmål ta kontakt med Kristin Austigard på epost kristin@detnorskemaltid.no eller mobil +47 90 19 38 77.