KONKURRANSEN

Kriterier og kategorier 2017

Konkurransekriterier 2017:

For å delta i Det Norske Måltid må produsenter og produkter oppfylle følgende kriterier:

  • Tidligere vinnere kan ikke delta med samme produkt som de har vunnet med tidligere, men er velkomne til å melde på andre produkter, eller tidligere nominerte produkter.
  • Med norske råvarer/produkter som er foredlet, menes at de er produsert i Norge og at råvarene i størst mulig grad hentes fra Norge.
  • Produktene må være tilgjengelig/i salg for allmennheten, og utsalgssted/serveringssted må opplyses ved påmelding.

Sesongprodukter kan delta, forutsatt at råvaren kan fremskaffes til annen juryering som gjennomføres i september. Ta i så tilfelle kontakt med oss i Det Norske Måltid.

Påmeldingsavgift per produkt:

Påmeldingsavgift pr produkt er kr. 1000,- + mva. og innbetales til kontonummer 3201 65 62172 Ipax Mat AS org nr 913 155 432 MVA. Betaling merkes med DNM 2017 og produktnavn.

  • Deltakelse i konkurransen blir aktivert når innbetaling er registrert.
  • Påmeldingsavgift per innmeldt råvare/produkt går til å dekke administrasjonsarbeid i konkurransen.
  • Alle påmeldte produkter vil i løpet av konkurransen få tilbakemelding med begrunnelse for resultatet.
  • Kostnader til innsending av råvarer/produkter til juryering, og eventuell tilstedeværelse under juryering dekkes av den enkelte deltaker.

Påmeldingsfrist Sesong 10, 2017: mandag 14. august 2017

KATEGORIER I KÅRINGEN AV NORGES BESTE MATPRODUKTER:

Generelle kriterier

  • Foredlede produkter kan både være basert på tradisjonelle og moderne produksjonsmetoder, uemballert og emballert.
  • Naturelle produkter kan både presenteres hele og som stykningsdeler, uemballert og emballert.
  • Ferdigretter, supper, sauser og lignende kan kun delta i kategorien «Årets godbit».

Årets det grønne – naturelle

Naturelle produkter fra sanking og dyrking på friland eller i drivhus.


Årets det grønne – foredlet

Alkoholfrie bær- og fruktdrikker, honning, gelé, chutney, marmelader og lignende fra sanking og dyrking.


Årets ost


Årets meieriprodukt foredlet

Smør, melk, brunost, yoghurt, rømme og lignende.


Årets kjøtt

Naturelle produkter av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), vilt, fjærkre og fugl.


Årets kjøtt foredlet

Tradisjonell eller moderne foredling av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), fugl, fjærkre og vilt.


Årets sjømat foredlet

Tradisjonelt eller moderne foredlede produkter av alle typer sjømat fra ferskvann og saltvann, vill og oppdrettet.


Årets sjømat villfanget

Naturelle produkter av alle typer villfanget sjømat fra ferskvann og saltvann, både hel og stykningsdeler.


Årets sjømat oppdrett

Naturelle produkter av alle typer oppdrettet sjømat fra ferskvann og saltvann, både hel og stykningsdeler.


Årets godbit

Åpen kategori har fokus på god smak, nyskapning og markedsmuligheter. Produktet kan representere andre kategorier, men ikke være nominert i flere kategorier.


Årets sider

Årets sider skal være produsert av norske epler og være basert på gjæret råsaft av epler.


Årets øl

Årets norske øl til mat. Produktet kan kombineres med moderne teknikker og importerte råvarer. Ved påmelding skal det beskrives tydelig hva slags mat ølet passer best til.


Årets bakst

Alt innen tradisjonelt og nytt bakverk/kaker som opprettholder kvaliteter ut over det helt dagsferske.

Andre priser:

Årets matspire fra Matmerk

Egen jury.


Det Norske Måltids hederspris

Det Norske Måltids Hederspris tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur. Prisen ble delt ut for første gang i 2011 og gikk til Ingrid Espelid Hovig. I 2012 gikk prisen til Halvor Heuch, i 2013 til Arne Brimi, i 2014 til Bodil Nordjore, i 2015 til Astri Riddervold og i 2016 til Wenche Andersen.

Egen jury.


Årets Forsprang

PlayDesign brenner for emballasje, og ønsker å bidra til at ditt produkt får et forsprang i markedet. Dem vil ta utgangspunkt i det som fungerer godt med ditt produkt, forsterke dette og videreutvikle designet på emballasjen. Dere kjenner produktet, og PlayDesign kan emballasje – sammen skaper vi et forsprang. Finalister i årets konkurranse kan søke om å vinne prisen.

Egen jury.

Ved spørsmål ta kontakt med Sigve Skretting/Kristin Austigard på epost ssk@ipaxmat.no/ka@ipaxmat.no eller mobil +47 90 75 10 25/+47 90 19 38 77.