KONKURRANSEN

Kriterier og kategorier 2016

Kriterier og kategorier for sesong 10 – 2017 kommer snart.

Konkurransekriterier 2017 kommer snart her:

 

Påmeldingsavgift per produkt for 2017 kommer snart her:

 

Frister

Påmeldingsfristen for konkurransen 2017 vil snart fremkomme her:

KATEGORIER FOR 2017 VIL SNART BLI LANSERT.

Kategorier for 2016 finner du under:

Årets det grønne – naturelle

Naturelle produkter fra sanking og dyrking på friland eller i drivhus.

Årets det grønne – foredlet

Alkoholfrie bær- og fruktdrikker, honning, gelé, chutney, marmelader og lignende fra sanking og dyrking.

Årets meieriprodukt foredlet

Smør, melk, brunost, yoghurt, rømme og lignende.

Årets kjøtt

Naturelle produkter av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), vilt, fjærkre og fugl

Årets kjøtt foredlet

Tradisjonell eller moderne foredling av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), fugl, fjærkre og vilt.

Årets sjømat foredlet

Tradisjonelt eller moderne foredlede produkter av alle typer sjømat fra ferskvann og saltvann, vill og oppdrettet.

Årets sjømat villfanget

Naturelle produkter av alle typer villfanget sjømat fra ferskvann og saltvann, både hel og stykningsdeler.

Årets sjømat oppdrett

Naturelle produkter av alle typer oppdrettet sjømat fra ferskvann og saltvann, både hel og stykningsdeler.

Årets godbit

Åpen kategori har fokus på god smak, nyskapning og markedsmuligheter. Produktet kan representere andre kategorier, men ikke være nominert i flere kategorier.

Årets sider

Årets sider skal være produsert av norske epler og være basert på gjæret råsaft av epler.

Årets tradisjonsøl

Årets tradisjonsøl skal være inspirert av tradisjonelle teknikker. Produktet skal inneholde tradisjonelle norske ingredienser som finnes naturlig i den norske floraen som urter, frukt, krydder, korn, humle. Produktet kan kombineres med moderne teknikker og importerte råvarer.

Beskriv tradisjonen som brygget representerer, hvilke elementer som er karakteristiske for denne tradisjonen, og hvordan du har videreført dette i brygget. Se eget felt for dette i påmeldingsskjema

Andre priser 2016

Årets matspire

Årets matspire er en vandrepris fra Matmerk. Matmerk ønsker å løfte lokalmat og få produktene ut til forbruker. Juryens tro på produktet i et markedsperspektiv er avgjørende. Priskriteriene er ambisjoner, vekstmuligheter og kommersiell «teft».

Egen jury.

Det Norske Måltids hederspris

Det Norske Måltids Hederspris tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur. Prisen ble delt ut for første gang i 2011 og gikk til Ingrid Espelid Hovig. I 2012 gikk prisen til Halvor Heuch, i 2013 til Arne Brimi, i 2014 til Bodil Nordjore og i 2015 til Astri Riddervold.

Egen jury.

Årets Forsprang

PlayDesign brenner for emballasje, og ønsker å bidra til at ditt produkt får et forsprang i markedet. Dem vil ta utgangspunkt i det som fungerer godt med ditt produkt, forsterke dette og videreutvikle designet på emballasjen. Dere kjenner produktet, og PlayDesign kan emballasje – sammen skaper vi et forsprang.

Egen jury.

Ved spørsmål ta kontakt med Sigve Skretting/Kristin Austigard på epost ssk@ipaxmat.no/ka@ipaxmat.no eller mobil +47 90 75 10 25/+47 90 19 38 77.