Resultater

Årets finalister 2017

Her er finalistene som nå er klar for den store finalen i Det Norske Måltid sesong 10:


Finalister Årets bakst:

Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag
Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, Buskerud
Ølsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-Trøndelag


Finalister Årets det grønne – foredlet:

Musserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, Rogaland
Solbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, Buskerud
Bringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og fjordane


Finalister Årets det grønne – naturelle:

Røde Morene poteter, fra Bjærtnes & Hoel, Vestfold
Skjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Cerisa Deliktatesse potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust Agder


Finalister Årets godbit:

DUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, Østfold
Wannabe økologisk kombucha, ASK Brygghus, Buskerud
Blodpølse frå Hardanger, ekte & ærleg/Johs. Lundal & Sønner AS, Hordaland


Finalister Årets kjøtt:

Ytrefilet av reinsdyr kalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag
Vaktel, Ryfylke Vaktel, Rogaland
Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag


Finalister Årets kjøtt – foredlet:

Pinnasteik Svartfjes, Nyyyt AS, Rogaland
Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud
Tørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS, Finnmark


Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Is med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord Trøndelag
RørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør Trøndelag
Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag


Finalister Årets ost:

Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag
Edel Frue, Tingvollost AS, Møre og Romsdal
Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Nord-Trøndelag


Finalister Årets sider:

Hylleblomstsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
Edel Sider frå Hardanger 12%, Åkre AS, Hordaland
Edel Is-Sider frå Hardanger, Åkre AS, Hordaland


Finalister Årets sjømat – foredlet:

Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Einerrøykt fjordørret, Mikals Laks AS, Rogaland
Bottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS, Troms


Finalister Årets sjømat – oppdrett:

Sirdalsørret, Norsk Ørret, Vest Agder
KITA, Bremnes Seashore AS, Hordaland
Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland


Finalister Årets sjømat – villfanget:

Sjøfryst torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen, Møre og Romsdal
Piggvarfilet, Reinhartsen, Vest Agder
Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland


Finalister Årets øl:

Rødskjegg, Hogna Brygg, Sør-Trøndelag
Belgisk Gyllen, Færder Mikrobryggeri AS, Vestfold
Bærtur, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane


Følg med på på våre sosiale medier og hold deg oppdatert på det som skjer frem til finalen her!

Vinnerne av Det Norske Måltid 2016

13 vinnere i Det Norske Måltid 2016!

12 finalister har gått helt topps, og det er Sør-Trøndelag og Rogaland som topper pallen med tre priser hver, Oslo er på en god tredjeplass i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter. Og så kom det en overraskende ekstrapris.

I tillegg er det vinnere fra Oppland, Troms, Aust-Agder og Sogn og Fjordane. Juryen har i tillegg valgt å dele ut en spesialpris til et enestående produkt fra Møre og Romsdal.

Se alle finalistene i Det Norske Måltid 2016 her: detnorskemaltid.no/hoyt-niva-blant-finalistene/


Her er en komplett oversikt over prisvinnerne:


Årets det grønne foredlet:

Vinneren er Grønvik Eplemost – Summerred fra Grønvik Gard (Rogaland)

Juryen uttaler:
Med sin nydelige farge og komplekse aroma gir dette produktet vann i munnen lenge før man får smakt det. Lange sommerdager her langt mot nord og solid pleie legger grunnlaget for kvaliteten til råvaren som er brukt. Fint samstemt med godt håndverk resulterer dette i et friskt og velbalansert produkt med tydelig råvarepreg.


Årets det grønne naturelle:

Vinneren er Rosettkål fra Vang Gård (Oppland)

Juryen uttaler:
Årets vinner arbeider for at norske forbrukere skal få flere fristende produkter å velge mellom i grønnsaksavdelingen. Produktet har et delikat og fristende utseende og en ren og god smak. Vinneren er et resultat av nitidig innovasjonsarbeid, kombinert med unik norsk stedlighet og en stolt bonde som tør å satse på nye produkter til den norske forbrukeren.


Årets godbit:

Vinneren er Bringebærsorbet, fra Reins Kloster AS (Sør-Trøndelag)

Juryen uttaler:
Årets vinner satser på kvalitet i alle ledd, noe som gjenspeiler seg tydelig i egenskapene til produktet – fra den flotte emballasjen til det fristende utseende og produktets intense smak. Produsenten satser stolt på lokale råvarer og videreforedler disse til en skikkelig godbit.


Årets kjøtt foredlet:

Vinneren er Villsauskank Frøya, fra Dalpro Gårdsmat (Sør-Trøndelag)

Juryen uttaler:
Vinneren har laget et fortreffelig produkt med en tydelig geografisk tilhørighet, der denne tilhørigheten gjenspeiler seg både i historiefortellingen rundt produktet, råvarene som er brukt og ikke minst i smaken. Vinnerproduktet er et eksempel på hvordan en spenstig idé og god innsats fra produsentens side kan gi forbrukeren moderne og brukervennlige produkter, med unik smak basert på tradisjonsrike råvarer.


Årets kjøtt:

Vinneren er Årets ferske sommerlam – grillribbe naturell, Gilde Nortura SA (Oslo)

Juryen uttaler:
Vinnerkjøttet er svært saftig og mørt, med en ren, delikat og råvaretypisk smak. Den gode smaken og høye kvaliteten vitner om en ressurs Norge kan være stolt over. Norsk beite mellom fjord og fjell legger grunnlaget, men kontroll og presisjon i videreforedlingen er også helt sentrale faktorer for gode produkter til forbrukeren.


Årets meieriprodukt, foredlet:

Vinneren er Økologisk Cottage Cheese, fra Rørosmeieriet AS (Sør-Trøndelag)

Juryen uttaler:
Vinneren har laget et svært godt produkt og er dyktig og tydelig i sin kommunikasjon rundt produktet og sitt verdigrunnlag gjennom produktets emballasje. Produktet i seg selv har en ren, men samtidig kompleks smak, og har en fyldighet som skiller det fra andre produkter i samme kategori. Dette viser at vinneren er et premium-produkt, der råvare og produksjon spiller på lag.


Årets ost:

Vinneren er Lille Aske, fra Bo Jensen (Rogaland)

Juryen uttaler:
Med sitt innbydende utseende er vinneren en ost som appellerer til osteelskere. Melkekvalitet er et nøkkelord for produsenten, som yster av upasteurisert melk. Osten er frisk og kompleks på smak, og smelter som fløyel i munnen. Dette er en ost vi kan være stolte av at er produsert i Norge, siden kvaliteten er på internasjonalt nivå og fordi dette produktet utvider det norske osteutvalget.


Årets sider (ny kategori i 2016):

Vinneren er Balholm Handverkcider med humle fra Balholm AS (Sogn og Fjordane)

Juryen uttaler:
Vinneren har en frisk og gyllen farge og er floral og kompleks på duft, der preg av råstoffet kommer tydelig fram. Smaken er frisk og balansert. Vinnerproduktet gir et svært godt inntrykk allerede når man får flasken i hendene, siden den oser av kvalitet. Produsenten berømmes for sitt arbeid med å få norsk sider ut på markedet og for å vise at det i denne prosessen også er mulig å leke seg med spennende smakskombinasjoner.


Årets sjømat foredlet:

Vinneren Halvors Boknafisk Loin fra Halvors Tradisjonsfisk AS (Troms)

Juryen uttaler:
Med utgangspunkt i en lang tradisjon, har vinneren laget et kvalitetsprodukt basert på en ettertraktet og eksklusiv råvare. Dommerne uttaler at produktet har et svært delikat utseende og en ren, typeriktig smak. Nøkkelen til den unike smaken ligger i råvarekvaliteten i kombinasjon med en finstemt konserveringsteknikk.


Årets sjømat oppdrett:

Vinneren er SALMABRG fra Salmon Brands AS (Oslo/Hordaland)

Juryen uttaler:
Årets vinner viser hvordan nytenkning og råvarekvalitet kan kombineres på en forbilledlig måte og komme forbrukeren til gode. Årets vinner er kjent for sin satsning på kvalitet og forbrukervennlige produkter, og har satt standarden i bransjen for hvordan fersk fisk kan foredles og selges. I årets vinnerprodukt utvider vinneren sin portefølje med et produkt som gjør det enklere for forbrukerne å velge fisk, og viser samtidig hvordan råvaren kan utnyttes til fulle.


Årets sjømat villfanget:

Vinneren er Villkveite filet fra Domstein Sjømat AS (Rogaland)

Juryen uttaler:
Produsenten tilbyr med årets vinnerprodukt kvalitetsråvarer fra norske farvann til folket. Produsenten gir med dette produktet forbrukerne anledning til å tilberede herremåltid i hverdagen, og viser hvor viktig ressurs havet er. Produktet har et delikat utseende og smaker rent og ferskt.


Årets tradisjonsøl:

Vinneren er Norsk Høst fra Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri AS (Aust-Agder)

Juryen uttaler:
Vinnerølet er et uklart øl med delikat farge, en fruktig nese og god konsentrasjon i smaksbildet, kombinert med en kremet og frisk munnfølelse. Produsenten har siden oppstarten vært med å på å sette Norge på ølkartet og har vært en viktig driver i håndverksølutviklingen i Norge. Selv om Norge har svært lange bryggetradisjoner, er vinnerølet et sjeldent produkt, i ordenes rette betydning, siden dette er et øl som utelukkende er brygget på norske råvarer.


Juryens spesialpris:

Vinneren er Havsnø Flaksalt fra North Sea Salt Works AS (Møre og Romsdal)

Juryen uttaler:
Ikke alle produktene vi får inn til Det Norske Måltid passer som fot i hose i sin kategori. Det kan likevel være snakk om fantastiske produkter som fortjener heder og ære. Dommerne i de ulike juryene i år ble så begeistret for dette produktet at de valgte å gi det en egen pris, som vi har kalt «Juryens utvalgte». Prisvinneren er et svært delikat produkt, og representerer en tradisjon som ikke har blitt holdt i hevd i Norge i senere tid. Det er derfor svært gledelig at noen satser på en slik produksjon. Man kan kalle dette produktet både et «helt rent naturprodukt» og et produkt som viser norsk stedlighet på svært konkret vis.


Årets forsprang:

Tildeles Klostergarden (Rogaland)

Juryen uttaler:
Årets forsprang vinner har gjort mye riktig og har en spennende produktserie, og de satser på kvalitet og helhet i alle ledd. Det å tenke annerledes og å skille seg ut er noe vi i PlayDesign Studio jobber med hver eneste dag. Årets vinner har framtidsplaner vi synes er veldig interessante, og vi ønsker å bidra med vår kunnskap for gi dem et enda større forsprang i markedet.


DNBs PUBLIKUMSPRIS:

Vinneren er Grønvik Eplemost – Summerred fra Rogaland

Juryen uttaler:
Dette er en pris der vinneren er stemt frem blant finalistene av de 500 gjestene i salen under finalegallaen til Det Norske Måltid, i regi av DNB.


Årets Matspire:

Vinneren er Halvors Boknafisk Loin fra Fredvang fra Halvors Tradisjonsfisk AS (Troms)

Juryen uttaler:
Et typisk lokalt håndverksprodukt laget med den ypperste fagkunnskap, det har en delikat konsistens, rik smak og leverer på mattrendene med sunnhet, tradisjon og nytelse. Halvors Boknafisk Loin er forbrukervennlig, tilpasset et moderne kjøkken og klart til bruk. Fisken selges i en delikat emballasje og trekker kunder til en del av butikken som ikke alltid forbindes med kvalitetsråvarer. Årets Matspire har et hav av bruksmuligheter hele året og er en ypperlig råvare både til hverdag og fest.


Det Norske Måltids hederspris 2016:

Tildeles Wenche Andersen

Juryen uttaler:

Wenche Andersen er en av landets absolutt ledende formidlere av norsk mat, norske mattradisjoner og gleden ved matlaging. Hun fronter hele det vide begrepet norsk matkultur, har solid grunnleggende kunnskap og samtidig en verdifull åpenhet.

Andersen samspiller bevisst med erfarne og uerfarne matentusiaster i sin formidling, med nysgjerrighet og entusiasme. Hun sprer matkunnskap og matglede til hele det norske folk og har skrevet en rekke kokebøker.

Hun fikk i 2004 Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og ble i 2006 utnevnt til nordisk matambassadør av Nordisk ministerråd.

Vinnerne av Det Norske Måltid 2015

11 finalister har gått helt topps i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter. Vinnerne kommer fra 13 av landets 19 fylker

– Flere regioner utmerker seg og det er ekstra gledelig at det er økende interesse for å delta. I 2015 var det rekordmange produkter med høy kvalitet og det gjorde juryarbeidet ekstra utfordrende. Det har vært små marginer, uttaler juryleder Einar Risvik, seniorforsker ved Nofima og visiting professor ved Universitetet i Stavanger.


Vinner av Årets sjømat oppdrett:

Salma Loin, Salmon Brands AS, Oslo

Juryen sier: Design, teknologi og produkt gir inntrykk av ypperste kvalitet, lukter friskt av sjø og har en ren og god smak. SALMA representer innovasjon i norsk matproduksjon på en fantastisk måte.

Gå til salma.no

Vinner av Årets sjømat, villfanget:

Ulkefilet, Domstein sjømat AS, Måløy

Juryen sier: Brukervennlig pakning og produkt gjør en for mange ukjent råvare tilgjengelig for et stort publikum. Lukter storhavet på en tiltalende måte og smaker nydelig!

Gå til domstein.no

Vinner av Årets sjømat, foredlet:

Grava regnbuørret, Leiren Laks, Stamnes

Juryen sier: Et kvalitetsprodukt med moderne uttrykk, basert på tradisjoner utviklet gjennom generasjoner. Lukter og smaker mildt og behagelig og er lett å presentere delikat.

Gå til leirenlaks.no

Vinner av Årets Det grønne:

Skitne Gulerøde, J & J Wiig DA, Orre

Juryen sier: Forteller historien om produktet i klartekst gjennom pakningens budskap. Med sitt naturlige utseende, jevne størrelser og usminkede smak var juryen aldri i tvil.

Gå til jjwiig.no/gulerode.php

Vinner av Årets kjøtt:

Jæren smak Ribbe, Prima Jæren AS, Nærbø

Juryen sier: Vinneren har med dette produktet virkelig vist at ”det går an”. Fortellingen om kjøttets geografiske opphav gjør sammen med kjøttfylde, marmorering, mørhet og smak et perfekt produkt.

Gå til primajaeren.no

Vinner av Årets Kjøtt, foredlet:

Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Suldal

Juryen sier: Gode råvarer, produksjon og modning i fantastisk natur gjør at produktet hevder seg blant de beste, uttrykket ”smelter på tunga” blir ofte brukt når skinken serveres.

Gå til skinka.no

Vinner av Årets meieriprodukt, foredlet:

Røros rømme, Rørosmeieriet AS, Røros

Juryen sier: Magisk, perfekt, unikt. Treffer blink med utseende, smak og konsistens. Kvalitet i alle ledd, med utgangspunkt i en ukuelig respekt for råvarens spesielle egenart.

Gå til rorosmeieriet.no

Vinner av Årets ost:

Valdres Ost Fosheim, Valdresmeieriet AS, Valdres

Juryen sier: God aroma, kompleks smak, særegne saltkrystaller og en karamellaktig god ettersmak. Emballasjen er lekker og gir god informasjon om prosessen som ligger bak.

Vinner av Årets Godbit:

TREAK, Ekta Gødt DA, Lomen

Juryen sier: Godbiten er en helt ny kombinasjon av råvarer fra vill natur og norsk landbruk. Eldgamle tradisjoner forteller om egenskaper som kurerte sykdommer og er beskrevet som fjellheimens godteri.

Gå til yourvismawebsite.com/ekta-godt-da

Vinner av Årets Det grønne, foredlet:

Økologisk Rød Aroma Eplemost, Dyre Gård, Moss

Juryen sier: Produktet har en lekker emballasje og gir et eksklusivt inntrykk. Lukt og smak er nydelig, med god sødme og med tydelig aroma fra råvaren.

Gå til dyregaard.no

Vinner av Årets tradisjonsøl:

6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri AS, Hareid

Juryen sier: Med utgangspunkt i landets mange ølbryggertradisjoner, står vi her overfor et produkt som virkelig reflekterer dette. God balanse av aroma, smak, friskhet og lukt. Ølet oppleves særdeles behagelig å drikke.

Gå til grimgryt.no

Vinner av Publikumsprisen:

Skitne Gulerøde, J & J Wiig DA, Orre

Juryen sier: Dette er en pris der vinneren er stemt frem blant finalistene av de 520 gjestene i salen under finalegallaen til Det Norske Måltid, i regi av DnB.

Gå til jjwiig.no/gulerode.php

Vinner av Det Norske Måltids Hederspris 2015:

Astri Riddervold (90)

Juryen sier: Hun regnes hun ledende innen feltet her i landet. Riddervolds levende og inspirerende formidlingsevne har gjort at man ikke glemmer henne dersom en har vært så heldig å ha møtt henne. Hun har skrevet flere bøker og publikasjoner om norske mattradisjoner.

Gå til nyhetssak

Vinner av Årets Matspire 2015:

Valdres Ost Fosheim, Valdresmeieriet, Valdres

Juryen sier: Årets Matspire er et nylig lansert kvalitetsprodukt med stort markedspotensial; både forbrukerne, matkjedene og kokkene ønsker flere gode, norske oster. Produsenten løftes frem som en viktig lokal aktør som har bidratt til å utvikle og innovere i Valdres.

Gå til nyhetssak

Vinnerne av Det Norske Måltid 2014

8 superprodukter er kåret til landets beste i finalen under Det norske måltid. Tyngdepunktet for vinnerne er langs kysten fra Rogaland til Sør-Trøndelag. Vinnerne ble hedret med hele mat-Norge tilstede i Stavanger i kveld. Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring. Finalejuryen består av Bent Stiansen (juryleder), Wenche Andersen, Gunnar Nagell Dahl, Jan Kåre Johansen og Miriam Østvik Jenssen.


Vinner av Årets matspire:

Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland

Juryen sier: Dette er en nyvinning, det er et produkt med stort markedspotensial, sunt, lett å lage og spesielt som ferskvare dekker det et voksende markedssegment. Homlagarden tar selv hånd om oppdrett, slakting, foredling, pakking og kjøling eller frysing av produktene med fokus på sluttproduktets kvalitet i alle ledd. Det gjør også historien om produktet ekte og troverdig.

Gå til homlagarden.no

Vinner av Årets hederspris:

Bodil Nordjore

Juryen sier: Bodil Nordjore har gjennom undervisning, foredrag i inn- og utland, bokutgivelser og matprogram har formidlet landets mange matskatter kunnskapsrikt og inspirerende. Vinneren har kompromissløst bidratt til å øke stoltheten for norsk mat og mange kjente kokker oppgir vinneren som en sterk motivasjonskilde til egen utvikling.

Vinner av Årets det grønne – naturelle:

Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et flott produkt med deilig sødme og frisk smak. Alle tomatene i pakken er godt modnet, noe som viser produsentens yrkesstolthet og fokus på godt håndverk, for å gi forbrukeren et godt produkt. En klar vinner i sin kategori.

Gå til wiig-gartneri.no

Vinner av Årets det grønne – bearbeidet:
Friskpressed Rabarbra Naturell, Köhler-paviljongen, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et flott og delikat produkt med nydelig farge og god smak. Produktets innhold har et godt samsvar mellom produktnavn og ingredienser. Produktet er lekkert emballert, både når det gjelder flaske og etikett, og har en klar historisk og regional identitet.

Gå til kohlerpaviljongen.no

Vinner av Årets kjøtt – naturelle:
Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland

Juryen sier: Vinneren er et nytt produkt med svært positive signaler, og viser nytenkning fra produsentens side. Kjøttet er mørt og saftig med god struktur og med god smak av kalkun. Juryen peker på bærekraften bak produktet. Det er økologisk og kalkunene har fått bevege seg på store, grønne arealer ute. Dette er en framtidsrettet produksjon!

Gå til homlagarden.no

Vinner av Årets kjøtt – bearbeidet:
Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Juryen sier: Vinneren er et produkt med fin farge, kjøttet er mørt og veldig godt på smak. Kjøttet er passe saltet og har en delikat fåresmak. Fenalåret er laget av villsau og har en tydelig identitet. Produktet er en soleklar vinner i sin klasse.

Gå til dalpro.no

Vinner av Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet:
Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal

Juryen sier: Vinneren er en meget god ost som er resultat av godt håndverk. Osten er en karakterost som er passe modnet. Den kremaktige konsistensen står veldig bra til den kraftige og fyldige smaken.

Gå til facebook.com/Tingvollost

Vinner av Årets godbit – åpen kategori:
Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Juryen sier: Vinneren er et meget bra og forbrukervennlig produkt. Forpakningen er fin og produktet representerer nytekning i og med at det henvender seg mot et yngre publikum og er enkelt å bruke. Produktet bidrar med god utnyttelse av fisken og er skinn og benfritt. Dette kan motivere flere til å spise klippfisk, i tillegg til å bruke produktet til flere retter enn bacalao.

Gå til dybvik.no

Vinner av Årets sjømat – oppdrett naturelle:
Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland

Juryen sier: Vinneren er et ferskt og rent produkt. Produktet lukter av kai og smaker friskt og deilig av hav. Flatøstersen har et svært delikat utseende og en klar regional identitet. Juryen mener det er flott vi produserer østers i Norge, og håper flere forbrukere får muligheten til å kjøpe produktet i fremtiden.

facebook.com/vestersoysters

Vinner av Årets sjømat – bearbeidet:
Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland

Juryen sier: Vinneren er et svært delikat sjømatprodukt. Smaken er mild, laksen er optimalt saltet og man får følelsen av at produktet «smelter på tungen». Røykelaksen lukter godt, og kjøttet er akkurat passe fett.

Gå til ryfylkelaks.wordpress.com

Vinnerne av Det Norske Måltid 2012

Årets kjøttprodukt 2012

Sadel av villsau fra DalPro Gårdsmat AS, Hitra i Sør-Trøndelag

Kontaktperson: Sverre Johansen, mobil: 958 06 326, slakteri@dalpro.no

Gå til dalpro.no

Årets ost 2012

Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal stølsysteri, Undredal i Sogn og Fjordane

Kontaktperson: Anne Karin Marstein, mobil: 907 18 655, geitost@online.no

Årets fisk- og skalldyrprodukt 2012

Lagesildrogn fra Villfisken AS, Renna, Hallingby i Buskerud

Kontaktperson: Kari Tyse, telefon: 32 13 67 55, karity@online.no

Årets nyskapning 2012

Andekråsconfit fra Holte Gård, Drangedal i Telemark

Kontaktperson: Halvor Olsen, mobil: 906 27 399, holte@holtegard.no

Gå til holtegard.no

Årets øl 2012

India Pale Ale fra Ægir bryggeri, Flåm i Sogn og Fjordane

Kontaktperson: Evan Lewis, mobil: 994 63 372, info@aegirbryggeri.no

Gå til aegirbryggeri.no

Årets kremmerpris 2012

Stangeland Mølle

Gå til stangeland-molle.no

Det Norske Måltids hederspris 2012

Destillatør og fagdirektør Halvor Heuch

Årets Matlag 2012

Nordpå

Kontaktperson Tommy Dalheim, mobil: 950 51 890, tommy.dalheim@nordlaks.no

Årets matlag 2012

Matlaget Nordpå som vant prisen for beste Matlag 2012 besto av kokken Gunnar Jensen fra vertshuset Skarven i Tromsø, driftssjef Tommy Dalheim fra Nordlaks AS og Åse Vøllestad fra Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark.

Dommerpanelet uttrykte stolthet over hva matlagene hadde prestert under stort press under den TV-sendte finalen. Dommerne under matkampen var Arne Brimi, Bent Stiansen, Halvor Heuch og Wenche Andersen.

Forrett: Kongekrabbe fra Bugøynes med brokkolikrem, sprø brokkolistilk, akevittsyltet småløk, tangkapers, løkkrem og kongekrabbesaus.

Hovedrett: Multeglasert ytrefilet av rein fra Varanger vilt, bakte beter, gulrotkrem, tyttebærgelé, syltet kantarell ”Skierri”, gulløye fylt med røkt reinhjerte og kremet viltsaus.

Dessert: Blå Vägen fra Straumbotn Gård med gulrotsyltetøy, rugstrø, honningkarse og løksirup.

Vinnerne av Det Norske Måltid 2011

Årets fisk- og skalldyrprodukt

Kamskjell fra Seashell på Frøya

Gå til seashell.no

Årets kjøttprodukt

Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra

Gå til dalpro.no

Årets Ost

Rød Kjerringøy fra Kjerringøy Gård, Nordland

Gå til kjerringoygard.no

Årets Frukt- og grøntprodukt

Gulløyepotet fra Tromspotet, Senja

Årets frukt- og bærdrikk

Eplemost av Aromaepler fra Bagstevold Gård i Buskerud

Gå til bagstevoldgard.no

Årets nyskapning

Knudenosten fra Aurenes Gårdsmeieri, Rogaland

Årets matgleder

Trine Sandberg

Årets Øl 2011

Borg Bokk øl fra Borg Bryggerier

Det Norske Måltids Hederspris

Ingrid Espelid Hovig

Årets Matlag

Matlaget Vestpå

Vinnerne av Det Norske Måltid 2010

Årets råvare sjø

Dypvannstorsk fra Fjordfisk AS, Ytre Oslofjord

fjordfisk.no

Årets råvare land

Carré kotelett av svin Prima Jæren, Rogaland

Gå til primagruppen.no

Årets produkt

Akevittis fra Bakken Øvre Gårdsmat, Løten i Hedemark

Gå til bakkenovre.net

Vinnerne av Det Norske Måltid 2009

Årets råvare sjø

Finnmarksrøye fra Kirkenes Charr, Sør-Varanger

Gå til finnmarksroya.no

Årets råvare land

Ytrefilet av hjort fra Løiten Hjorteoppdrett, Løten

Gå til loitenhjorteoppdrett.no

Årets produkt

Crème brûlée fra Ek Gårdskjøkken, Onsøy

Gå til ek-as.no

Vinnerne av Det Norske Måltid 2008

Årets råvare sjø

Kamskjell fra Seashell AS, Frøya

Gå til seashell.no

Årets råvare land

Ytrefilet av rein fra Varanger Vilt, Finnmark

Gå til varangervilt.no

Årets produkt

Grotteost fra Hitra Gårdsmat

Gå til hitragardsmat.no