Måltidsforum 2014

Måltidsforum 2014

Velkommen til Måltidsforum 2014

Sted: Måltidets Hus i Stavanger
Tid: 8.januar kl 11:00-16:00
Konferansier: Arne Hjeltnes

Delta og bli inspirert av dyktige innledere som vil gi deg et innblikk i hva som blir gjort av bærekraftig arbeid innen næringsmiddelindustri, dagligvarehandel, restaurantbransjen og ikke minst hva vi som forbrukere selv kan være bevisst på.

Hvert år kaster vi i Norge nesten 400 000 tonn mat som kunne ha vært spist. Måltidsforum vil sette fokus på hva som kan gjøres for å forebygge matsvinn – gjennom hele verdikjeden til mat, fra jord til bord.


MÅLTIDSFORUM er fulltegnet


Programmet for Måltidsforum 2014

Program:

Velkommen og åpningsforedrag.
”Mat med adresse – norsk mat best i verden”. Arne Hjeltnes.

Ofres tradisjonsmaten på matsnobberiets alter?
Kåseri av Nina Sundquist, administrerende direktør i Matmerk

Lefseboka, en reise i lefsetradisjoner landet rundt.
Bodil Nordjore, kjent fra NRK/ Nitimen. Lektor ved Høgskulen i Telemark og fagansvarleg for tradisjonsmatstudiet på Rauland.

Smak under lupen – tre år med PhD arbeid i smak og emulsjoner.
Guro Helgesdotter Rognså, Gastronomisk Institutt

Bærekraft i et oppdrettsperspektiv
Trygve Berg Lea, Sustainability Manager og Marit Husa, Kommunikasjonssjef i Skretting Group

Bærekraftig storindustri – tomatene som vant det norske markedet. Hvordan er det mulig?
Kåre Wiig, Miljøgartneriet AS/Wiig Gartneri

Hvordan en næringsmiddelbedrift kan bidra til å redusere matsvinn i verdikjeden.
Ann-Christin Pålsson, Miljöchef Santa Maria, World Foods & Flavouring Division, Gøteborg

Matsvinn, verdier på avveie.
Jens Strøm, Direktør forskning i Bamagruppen AS

Du kaster over 46 kg mat i året. Kan matbransjen bidra til bærekraft i hjemmet?
Representant fra Matvett, ForMat-forebygging av matsvinn

Lokale matskatter. Hvordan NorgesGruppens satsing på lokalmat kan bidra til økt bærekraft i distriktene.
Eivind Haalien, produktgruppesjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen

Usalgbare matvarer ble restaurantsuksessen Spisehuset Rub og Stub i København.
Irina Bothmann, Køkkenleder, Spisehuset Rub og Stub