Ni spennende finalister klare etter delfinale i Tromsø

Ni spennende finalister klare etter delfinale i Tromsø

Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Tromsø. Fra høyre: Juryleder Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø), Miriam Ø. Jenssen (Stavanger Universitetssykehus), Halvar Ellingsen (Kvitnes Gård) og Yvonn Steffensen (Stakers AS)

Ni spennende finalister klare etter delfinale i Tromsø


Finalistene i kategoriene Årets sjømat-naturell, Årets godbit og Årets det grønne-naturell er klar for finalen i Stavanger i januar!

Dommerne i Tromsø har i dag smakt seg gjennom et stort antall produkter representert fra hele landet. Nå er finalistene klare!

– Det har vært en spennende og samtidig krevende dag i juryen, spesielt innen kategorien Årets godbit hvor det er stor variasjon i smaker og produkttyper. Da er det ekstra krevende å finne topp tre blant så mange spennende og innovative deltakere. Innen sjømatkategoriene skulle vi gjerne sett flere påmeldte i både oppdrett og villfanget, slik at vi kunne fått en vinner i hver av dem. Men i årets sesong slår vi nå sammen disse to kategoriene til en, Årets sjømat naturell. Her har vi kommet frem til tre finalister som er av fantastisk kvalitet , sier Gunnar Jensen , juryleder i Tromsø

Finalister Årets sjømat – naturell:

Sirdalsørret, Norsk Ørret, Vest-Agder
Sterling kveitefilet med skinn, Sterling White Halibut, Rogaland
Lysingloin fersk med skinn, Domstein Sjømat avd. Stavanger, Rogaland


 

Finalister Årets godbit:

Midsummer Hot Sauce, Flagship, Midsummer Hot Sauce, Rogaland
Den Gyldne Aquavit, Inderøy Brenneri, Trøndelag
Kombucha bringebær, Råstad Foods, Vestfold


 

Finalister Årets det grønne – naturell:

Lærdals Beste frosne bringebær, Lærdal Grønt, Sogn og Fjordane
Timian, Skjærgaarden Gartneri, Vestfold
Solsikke, Smågrønt, Rogaland

 

– Det er gledelig å oppleve den positive utviklingen innen kokkemiljøet med tanke på bruk av norske råvarer og produkter. Da jeg startet som lærling var det en trend å velge produkter fra det internasjonale markedet, men her ser vi en klar endring at det er det norske som nå er attraktivt. Når vi ser hvilken kvalitet og bredde i produkter vi møter her i konkurransen, så vet vi at denne trenden vil fortsette fremover og at stoltheten over det norske vil vokse, sier dommer Miriam Ø. Jenssen.

 

Den store finalen for sesong 11 finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 11. januar 2019.

Her er flere av årets finalister som er klare for finalen: http://detnorskemaltid.no/arets-finalister/

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid18

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og ledes av Moril AS.