Om Det Norske Måltid

OM DET NORSKE MÅLTID

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge!

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Deltakelse i DNM kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøreproduktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Fra 2020 blir Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmearrangement, les nyheten på regjeringen.no her. 

Det Norske Måltid har aktiviteter gjennom store deler av året. Interessen for konkurransen har aldri vært større enn i sesong 12, 2019.

Sesong 12 hadde rekordpåmelding fra hele landet fordelt på 13 konkurransekategorier  Dette viser at DNM har etablert seg sterkt i bransjen og at produsentene selv ser det verdifullt å delta.

Det Norske Måltid reiser årlig landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer. I 2019 var første juryrunde i Stavanger i slutten av august. Dommere vurderte og kåret delfinalistene i konkurransen. I september ble det gjennomført delfinaler i Oslo, Nordkapp, Kristiansand og Utskarpen i Nordland. På den nasjonale reisen ble det kåret 40 finalister fordelt på 13 kategorier. I oktober vurderte finalejuryen seg frem til vinnerne i hver kategori. Hvem dette blir får dere alle vite på finalen i Stavanger fredag 10. januar 2020 på Clarion Hotel Energy.

Det Norske Måltid bruker Norges fremste fagfolk innen bransjen som dommere. Deltakere får alle skriftlig tilbakemelding fra juryene på sitt produkt, når de går ut av konkurransen.

Gjennom fokus på læring om norsk smak og mat har Det Norske Måltid også fokus på å bidra til matglede hos barn og unge.

Finalen i årets konkurranse vil finne sted i Stavanger 10. januar 2020.

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 12 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av  Kristin Austigard.

Les mer om konkurransen her.

Foto: BITMAP | Røyse Frukt- og Bærpresseri med Cecilie Bjørnebye Jensen mottok prisen for Årets matspire fra Matmerk og reklameplass på Matkanalen, på scenen under prisutdelingen 11. januar 2019.

Foto: BITMAP | Røyse Frukt- og Bærpresseri med Cecilie Bjørnebye Jensen mottok prisen for Årets matspire fra Matmerk og reklameplass på Matkanalen, på scenen under prisutdelingen 11. januar 2019.

Kontakt oss

LEDER

Kristin Austigard
kristin@detnorskemaltid.no
+47 90 19 38 77

PROSJEKTLEDER

Cathrine Selvaag:
cathrine@detnorskemaltid.no
+47 90 53 66 73

PRODUSENT

André Foldøy
andre@detnorskemaltid.no
+47 91 11 20 11

KOMMUNIKASJON/PRESSE

Hege Forus:
hege@vikaforus.no
+47 99 24 11 09

Margrethe Vika:
margrethe@vikaforus.no
+47 41 51 55 97

Sosiale medier

#detnorskemåltid

Facebook:
Facebook.com/detnorskemaaltid

Instagram:
@detnorskemaltid

Twitter:
@DNMaltid

(skjult med klasse .dnm-hidden)

PROSJEKTLEDER

Cathrine Selvaag:
cathrine@detnorskemaltid.no
+47 90 53 66 73