Om Det Norske Måltid

OM DET NORSKE MÅLTID

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge

Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Deltakelse i DNM kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøreproduktene deres tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon.

Fra 2020 er Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmearrangement, les nyheten på regjeringen.no her. 

Det Norske Måltid reiser årlig landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer. Les mer om konkurransen her.

Det Norske Måltid bruker Norges fremste fagfolk innen bransjen som dommere. Deltakere får alle skriftlig tilbakemelding fra juryene på sitt produkt, når de går ut av konkurransen.

 

Bakgrunn

Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NIS) tok i 2007 initiativet til å utvikle et operativt konsept med fokus på Norges beste råvarer. Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon gjennom 14 sesonger. Siden 2014 har Det Norske Måltid vært ledet av Kristin Austigard.

Sosiale medier

#detnorskemåltid

Facebook:
Facebook.com/detnorskemaaltid

Instagram:
@detnorskemaltid