Påmelding til Det Norske Måltid 2016 er åpnet!

Påmelding til Det Norske Måltid 2016 er åpnet!

Påmelding til Det Norske Måltid 2016 er åpnet!

Nytt av året er en ny kategori for sider, fordi mange norske produsenter lager drikke av høy kvalitet. Det ønsker Det Norske Måltid å løfte frem.

Nå er påmeldingen til Det Norske Måltid 2016 åpnet, og alle produsenter er invitert til å registrere sitt produkt for å bli med i kåringen av landets beste mat- og drikkeprodukter. Målet med kåringen er å bidra til næringsutvikling gjennom å vise frem kvalitet, øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

– Vi gleder oss fordi vi er spente på hvilke produkter som blir med, og hvor mange. De siste årene har flere og flere meldt seg på og vi håper på stor deltakelse også i år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting, som står bak kåringen.

– I 2015 var dommerne overveldet over den fantastiske kvaliteten på produktene. Det blir spennende å se hva vi kan vente oss i år, sier Austigard og Skretting.

Påmeldingen er åpen frem til starten av august, og første siling av produkter pågår da over to dager for å plukke ut delfinaleproduktene. Deretter blir det delfinaler i Bergen den 2., Oslo den 3., Trondheim den 14. og Tromsø den 23. september. Finalen finner sted i Stavanger 6. januar 2017.


Årets konkurransekategorier:

  • Årets sjømat villfanget
  • Årets sjømat foredlet
  • Årets sjømat oppdrett
  • Årets det grønne
  • Årets det grønne foredlet
  • Årets kjøtt foredlet
  • Årets kjøtt
  • Årets ost
  • Årets meieriprodukt foredlet
  • Årets godbit
  • Årets tradisjonsøl
  • Årets sider (ny kategori)

For påmelding og mer informasjon om konkurransens kriterier og kategorier klikk her!


Årets matspire

Årets matspire er en vandrepris fra Matmerk som gis til en av finalistene. Matmerk ønsker å løfte lokalmat og få produktene ut til forbruker og juryens tro på produktet i et markedsperspektiv er derfor avgjørende. Priskriteriene er ambisjoner, vekstmuligheter og kommersiell «teft». Premien gjelder rådgivning fra Matmerks egne ansatte, med en verdi på 100 000 kr.


Det Norske Måltids hederspris

Det Norske Måltids Hederspris tildeles en person, et firma eller en organisasjon som har hatt særlig betydning for norsk matkultur. Prisen ble delt ut for første gang i 2011 og gikk til Ingrid Espelid Hovig. I 2012 gikk prisen til Halvor Heuch, i 2013 til Arne Brimi, i 2014 til Bodil Nordjore og i 2015 til Astri Riddervold.



Kontakt:

Kristin Austigard: ka@ipaxmat.no(+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting: ssk@ipaxmat.no | (+47) 90 75 10 25

Det Norske Måltid startet i 2008 og er landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.