14 finalister videre etter delfinalen på Matstreif!

14 finalister videre etter delfinalen på Matstreif!

Fra venstre Kristin Austigard, Sigve Skretting, Anita Krohn Traaseth og Ingveig Tveranger

14 finalister videre etter delfinalen på Matstreif!

Oslojuryen har smakt på 31 produkter inkludert øl, og 9 kategorier har blitt vurdert. Nå er det klart hvilke 14 produkter som er videre til finalen.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth sa fra scenen på Matstreif at samarbeid, markedstankegang og kvalitet er avgjørende for å lykkes som matgründer. Juryen var samstemte om at det var høyt nivå og knallhard konkurranse med små marginer. Juryleder var Einar Risvik, forsker og professor i Nofima, med seg hadde han TV2s Wenche Andersen, restauratør og kokk Jørn Lie og matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg.

Finalistene klare fra Matstreif:

Årets sjømat oppdrett: SALMA loin, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: SALMARAW, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: Fjord ørret, Hallvard Lerøy, Hordaland
Årets sjømat foredlet: Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, Rogaland
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Snackpaprika, Miljøgartneriet Rogaland
Årets kjøtt: Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland
Årets kjøtt: Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag
Årets kjøtt: Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland
Årets kjøtt foredlet: Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, Telemark
Årets ost: Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland
Årets godbit: Treak, Ekta gødt DA, Oppland
Årets tradisjonsøl: Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, Akershus
Årets det grønne – foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet Dyre Gård, Østfold

 

Fra venstre Sigve Skretting, Kristin Austigard, Ingveig Tveranger, Einar Risvik, Wenche Andersen, Jørn Lie, Trine Sandberg

Neste delfinale:

Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallen med juryleder Roar Hildonen, restauratør med To rom og kjøkken i Trondheim. Kjøkkensjef Lars E. Vesterdal, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karin Statle fra Lofoten Mat er med i Trondheimsjuryen.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.

Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016. – Vi ønsker alle velkommen dit, og regner med fullt hus og stor stemning, så bare noter datoen allerede nå, sier prosjektleder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Kontakt:
Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid15
Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.