Produsenter fra Rogaland dominerte delfinalen i Trondheim

Produsenter fra Rogaland dominerte delfinalen i Trondheim

Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Trondheim. Fra høyre: Juryleder Jørn Lie (Manager De Norske Kokkelandslagene, Gamle Raadhus og Vaaghals  Rstaurant), Lotta Johansson (restaurantsjef E. C. Dahls Pub og Kjøkken), Reneè Fagerhøi (Bula Bistro), Amanda Bahl (matkritiker Bergens Tidende), Lars Erik Vesterdal (NordØst Food & Coctails) og Espen Blåfjelldal (Valdres Mathus)

Produsenter fra Rogaland dominerte delfinalen i Trondheim


Dommerne smakte seg frem til finalistene i Årets kjøtt og Årets øl på E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim. Rogaland stakk av med hele 5 av de 6 siste finaleplassene i årets konkurranse.

Dommerne gav uttrykk for gleden av å se at det fremdeles spirer og gror innen norsk bryggeribransje. De var veldig fornøyd med å få servert øl fra hele landet, og det var en samstemt jury som smakte seg frem til topp tre i konkurransen.

Innen kategorien kjøtt fikk juryen oppleve rene og naturlige smaker, og de tre finalistene ble omtalt som produkter av topp kvalitet. Dommerne kom alle med et ønske om at enda flere kjøttprodusentene ser mulighetene som konkurransen gir i form av synlighet og vekst, og sender allerede nå ut en oppfordring til at flere melder seg på i neste sesong.

Finalister Årets øl:

Cloudberry Imperial Gose, Berentsens Brygghus, Rogaland
Perler for svin, LERVIG, Rogaland
Konrads Stout, LERVIG, Rogaland


 

-Det har vært en veldig innholdsrik dag med spennende variasjon i øltyper. Vi opplevde noen som luktet fantastisk godt og smakte helt nydelig. I tillegg ser vi at designet og kommunikasjonen på flere av boksene har fått et mer eksklusivt uttrykk, og det er gledelig å se denne utviklingen, sier Reneè Fagerhøi som driver Bula Bistro i Trondheim.

Finalister Årets kjøtt:

Nakke av skogsgris, Klostergarden, Rogaland
Kylling hel, Økodrift Homlagarden, Hordaland
Svartfjes lammebog, Nyyyt, Rogaland

 

-Det var en spennende opplevelse å være med i juryen og smake så mye forskjellig på så kort tid. Spesielt var det gøy å fordype seg i ett og ett produkt slik som vi sammen gjør her i dag, sier Amanda Bahl, som til daglig er matkritiker i Bergens Tidende.

 

 

Den store finalen for sesong 11 finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 11. januar 2019.

Her er en oversikt over årets finalister som er klare for finalen den 11. januar 2019: http://detnorskemaltid.no/arets-finalister/

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og ledes av Moril AS.