Rekordpåmelding i Det Norske Måltid 2017

Rekordpåmelding i Det Norske Måltid 2017

Pressemelding fra Det Norske Måltid, Stavanger 16.08.17 | Foto: Bitmap AS | Her er ser vinneren av Juryens utvalgte 2016 – Havsnø Flaksalt fra North Sea Salt Works AS


Rekordpåmelding i Det Norske Måltid 2017


Nær 200 produkter er påmeldt når fristen denne uken går ut for jubileumssesongen i Det Norske Måltid som i år markerer 10 år med norsk kvalitetsmat.

– Hordaland topper listen med Trøndelag og Rogaland hakk i hæl. Det er som forventet. Men vi er gledelig overrasket over at de nordligste fylkene samlet har stor påmelding, akkurat som vi ser at Agderfylkene også er tungt inne, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Et systematisk arbeid har pågått det siste halvåret for å spre ordet om konkurransen i sterke matmiljøer både nasjonalt og regionalt. Det Norske Måltid samarbeider også tett med dyktige dommere fra hele landet som er gode ambassadører for landets viktigste matpris.

– Tidligere vinnere merker at de får økt oppmerksomhet, bedre markedsadgang og dermed bygges stolthet internt hos produsentene. Å være finalist eller å vinne er et kvalitetsstempel som betyr mye. Produktet er evaluert og kvalifisert i flere ledd, og dermed er troverdigheten for kvalitet veldig god, påpeker Austigard og Skretting.

De understreker at både Matmerk, Innovasjon Norge, Nærings- og fiskeridepartementet og Landbruks- og matdepartementet er viktige samarbeidspartnere for å lykkes.

I de 13 kategoriene er det ”Årets øl” som har flest påmeldte, tett fulgt av ”Årets ost” og ”Årets sjømat foredlet”. ”Det er gøy å se at store industrielle bryggerier har meldt på noen av sine ølsorter, og konkurrerer med de mindre nisjebryggeriene. Dette blir en spennende konkurranse”, påpeker Skretting.

Den siste uken i august og gjennom hele september blir det delfinaler og juryering landet rundt, i Stavanger, Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo.

Den store matgallaen og jubileumsfinalen blir i Stavanger 12. januar 2018. Billettsalget er allerede i gang. Even Ramsvik skal komponere finalemiddagen av de 39 finalistproduktene.


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er landets viktigste matpris. Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon. Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.