Satsingen på norsk mat lykkes – rekordpåmelding til Det Norske Måltid

Satsingen på norsk mat lykkes – rekordpåmelding til Det Norske Måltid

Foto: Det Norske Måltid – første juryering 2020

– Det er rekordmange påmeldte, og det viser at satsing på kvalitetsprodukter med Norges unike råvarer lønner seg, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
  1. Rekordpåmelding, nær 300 påmeldte til Norges viktigste matpris.
  2. Det Norske Måltid støtter opp under regjeringens satsing for å gjøre Norge til en Matnasjon innen 2030.
  3. Konkurransen hever nivået på norsk mat – flere av produsentene deltar med nye eller i noen tilfeller forbedrede produkter basert på tidligere tilbakemeldinger.

Denne uken ligger det ostehjul, spekemat, kjeks, lefser, sidere og så mye mer utover en rekke bord på Måltidets Hus i Stavanger. Første nåløye skal passeres for de rekordmange påmeldte til Det Norske Måltid 2020.

Kokker, sommelierer, bakere og matambassadører avklarer denne uken hvilke delfinalister som går videre i hver av de 13 kategoriene.

  1. Vi har pakket ut så mange spennende produkter, og jeg gleder meg til å se hvilke som går videre. Og når juryen er ferdige så få vi smake litt vi andre og, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

De siste årene har konkurransen reist rundt i Norge for å arrangere delfinaler. Dette året blir det derimot annerledes grunnet covid19. Som følge av ulike restriksjoner vil alle delfinaler arrangeres i Oslo 15.-17. september. Det betyr at delfinalistene skal konkurrere på nytt igjen i Oslo, og skal bli til 3 finalister i hver kategori, totalt 39 finalister.

– Vi skulle jo så gjerne ha reist rundt og vist frem landet og hvor de mange produsentene bor og arbeider, men med dagens usikre situasjon rundt covid19 så er det vanskelig å gjennomføre. Når det er sagt så ser vi jo at deltakerne er ivrige, uansett hvor i landet de befinner seg, og det er deltakere både fra nord og sør, øst og vest, noe vi synes er fantastisk, sier Austigard.

Hun er glad for produsentene ser verdien av å delta, og at mangfoldet og engasjementet gir en tyngde til prisutdelingen. Det Norske Måltid er et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et av de konkrete tiltakene for å gjøre Norge til en Matnasjon innen 2030.

Den endelige finalen går av stabelen i det som kan kalles en stjernehelg innen mat i Norge. Fredag 5. februar arrangeres Det Norske Måltid, fredag og lørdag 5.-6. februar er det duket for ASKO servering NorgesCup for kokk- og servitørlærlinger, Gladmat inviterer til matfest og det hele avsluttes mandag 8. februar med utdeling av stjerner fra Guide Michelin. Og alt skjer i Stavanger.

Veien til finalen

I 2020 består konkurransen av en innledende første juryering i Stavanger i august. Deretter følger delfinaler i Oslo i september. Resultatet av dette vil være 39 finalister fordelt på 13 kategorier. Hvem som vinner blir offentlig på finalen i Stavanger 5. februar 2021. Hold av datoen allerede nå! Les mer om sesong 13 her.

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77