Det Norske Måltid sesong 13 er i gang!

Det Norske Måltid sesong 13 er i gang!

Foto: Det Norske Måltid – BITMAP | Juvikprodukt mottar utmerkelsen «Juryens utvalgte 2019» av finaledommerne, for sitt produkt Juviksild, under prisutdelingen i Stavanger 10. januar 2020.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Siden 2008 har Det Norske Måltid jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Fra 2020 er Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmearrangement på lik linje med Matstreif og Internationale Grüne Woche.

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard, mener det i år er viktigere enn noen gang å delta i konkurransen. Eksponering av norske mat- og drikkeprodusenter og deres produkter, bidrar til at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold. Mer synlighet gir økt salg av norsk mat og det er hele hensikten med Det Norske Måltid.

Meld deg på Det Norske Måltid med ditt produkt

I løpet av 12 år har mer enn 1700 produkter blitt vurdert av fagdommere i Det Norske Måltid. 280 produkter har fått status som finalister og 160 vinnere har fått vise seg frem for Matnasjonen Norge.

Sjekk ut årets kriterier og kategorier her!

Meld deg på konkurransen her!

Veien til finalen

I 2020 vil konkurransen bestå av en innledende første juryering i Stavanger i august. Deretter følger delfinaler i Oslo i september. Resultatet av dette vil være 39 finalister fordelt på 13 kategorier. Hvem som vinner blir offentlig på finalen i Stavanger 5. februar 2021. Hold av datoen allerede nå! Les mer om sesong 13 her.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Kristin Austigard. Veien til finalen går gjennom totalt 3 uavhengige juryer for dem som blir finalister. Bilder er fra første juryering i Stavanger høsten 2019.

Ny kategori i 2020 – Årets søtsak

Nytt av året er en egen kategori som setter fokus på konditorfaget i Norge. Landet over finnes det håndverksbedrifter som tryller frem det ypperste innen søtsaker som desserter, konfekt og sjokolade. Tidligere var konditorprodukter i kategorien Årets godbit, hvor de konkurrerte mot en stor bredde av deltakere.

– Nå er tiden moden for å la den søte delen av norsk matbransje bli løftet frem. Vi ønsker å sette søkelyset på baker- og konditorfaget, som en viktig del av den nasjonale matbransjen. Disse fagområdene har fra 2020 hver sin kategori; Årets bakst og Årets søtsak. Vi håper med dette å få sett flere av landets håndverksbedrifter på påmeldingslisten, og jeg må jo innrømme at vi gleder oss til dommerne får servert årets søtsaker på bordet, sier Austigard.

Årets søtsak er ny kategori i 2020. Her representert med håndlaget sjokolade fra Jentene på Tunet i Trøndelag, som var finalist i 2019.

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77