Sjømatfinalistene er klare

Sjømatfinalistene er klare

Sjømatfinalistene er klare


9 nye finalister er klare etter at alle sjømatkategoriene i Det Norske Måltid 2016 er smakt og bedømt under Smak Nordnorsk Matfestival i Tromsø. Fem dommere har smakt seg gjennom tre ulike kategorier.


Her er finalistene:

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms
Årets sjømat oppdrett: 
SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo
Årets sjømat oppdrett: 
Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: 
Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: 
Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal
Årets sjømat villfanget: 
Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet:
Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Årets sjømat foredlet:
Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane


Dommerne som kåret finalistene i delfinalen i Tromsø er; Wenche Andersen (TV2, juryleder) Sigrid Rafaelsen, (Umami Harstad), Gunnar Jensen (Mathallen i Tromsø), Gissur Gudmundsson (Island) og Petter Markussen (Festivalsjef Smak Nordnordsk matfestival)


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid15

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.