
Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Seljord/Dyrskun 2018. Fra venstre: Nils-Henning Nesje (Bondelagskokken), juryleder Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner Norge), Mette Evensen (Røst Teaterbistro) og Britt Elisabeth Fossdal (designkokken.no)
Søte, sprø og saftige finaleprodukter klar etter delfinale i Seljord
Finalistene i kategoriene Årets bakst og Årets det grønne – foredlet er klar etter juryering på Dyrsku`n i Seljord.
Landbruks- og matminister Bård André Hoksrud fikk gleden av å annonsere finalistene fra scenen på Dyrsku`n i Seljord. Blant tilskuerne var statsminister Erna Solberg som stod for offisielle åpningen av Dyrsku`n 2018.
Finalister Årets bakst:
Mandelroser, Grini Hjemmebakeri, Akershus
Ølsprøtt, Attåtnæring AS, Trøndelag
Heimebaka flatbrød frå Morgedal, Skreppa, Telemark
Finalister Årets det grønne – foredlet:
Årgang Askim Summerred, Askim frukt- og bærpresseri, Østfold
Økologisk Holsteiner Cox Gårdspresset Eple, Dyre Gård, Østfold
Stikkelsbær drikkeklar, Røyse frukt- og bærpresseri, Buskerud
– Vi har hatt en flott delfinale her i Seljord hvor vi har vært lokalisert i lokalmatteltet på Dyrsku`n. Vi er mektig imponert over arrangementet og ikke minst gjestfriheten som Dyrsku`n viser oss. Dommerne har jobbet seg gjennom flotte kvalitetsprodukter innen bakst og grønt foredlet, og valget av topp tre i hver kategori har vært krevende. Nivået er meget høyt i konkurransen, sier Kristin Austigard, leder av Det Norske Måltid.
Den store finalen for sesong 11 finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 11. januar 2019.
Her er flere av årets finalister som er klare for finalen: http://detnorskemaltid.no/arets-finalister/
Kontakt:
Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid
Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og ledes av Moril AS.