Speilsalen i Britannia Hotel tar imot årets finalejury

Speilsalen i Britannia Hotel tar imot årets finalejury

Foto: Dreyer Hensley | Britannia Hotel. Speilsalen med Christopher Davidsen i spissen.

Speilsalen i Britannia Hotel tar imot årets finalejury

Den 24. oktober skal en håndplukket finalejury, bestående av noen av matbransjens fremste kokker og fagpersoner, smake seg frem til årets vinnere av Det Norske Måltid. Juryeringen finner sted i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Hvem som går helt til topps, får du vite under finalen den 10. januar 2020 i Stavanger.

– Vi er stolte av å ha med oss dette stjernelaget av dommere i Trondheim. De påmeldte produktene vil bli vurdert av Norges fremste ganer, noe som er en grunn i seg selv til å delta i konkurransen. Flere har lang erfaring som dommere i Det Norske Måltid, og deres deltakelse er en viktig anerkjennelse av konkurransens tyngde og omdømme i matbransjen, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Disse er årets finaledommere:

  • Jørn Lie, juryleder (Gamle Raadhus- og Vaaghals restaurant og Code Restaurant (åpner 25.10), Oslo)
  • Christopher Davidsen (Britannia Hotel Trondheim, Bocuse d’Or-sølvvinner 2017)
  • Reneè Fagerhøi (Bula Bistro i Trondheim, Årets kjøkkensjef 2018 og Top Chef 2016)
  • Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken, Trondheim)
  • Mette Evensen (Røst Teaterbistro, Trondheim)
  • Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø, Årets kjøkkensjef 2017, kaptein Kokkelandslaget)
  • Trine Sandberg (trinesmatblogg.no)
  • Britt Elisabeth Fossdal (designkokken.no)
  • Sven Erik Renaa (Renaa Restauranter, en Michelin -stjerne, Stavanger)
– Vi går inn i juryarbeidet med ydmykhet og gjør et grundig vurderingsarbeid for hvert enkelt produkt, i respekt for alt arbeidet som ligger bak de 40 finaleproduktene. Jeg vet av erfaring at det blir en krevende å kåre de 13 kategorivinnerne, da konkurransen er knivskarp, men jeg gleder meg også til å smake det ypperste norsk mat- og drikkeproduksjon kan by på. Det er i seg selv en inspirasjon til de valgene vi tar i hverdagen, og vi håper at forbrukerne også blir enda mer bevisst i sine valg og velger norsk,  sier leder for finalejuryen, Jørn Lie.

Rekordinteresse for Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er inne i sin 12. sesong, og interessen for konkurransen har aldri vært større. Med nærmere 300 påmeldte produkter fra hele landet, viser mat- og drikkeprodusentene at de selv ser verdien av å delta i Det Norske Måltid.

– Første juryering ble gjennomført i Stavanger i august og her ble årets delfinalister kåret. I september har vi gjennomført delfinaler i Oslo, på Nordkapp, i Dyreparken i Kristiansand og i Utskarpen i Nordland. Resultatet etter fem uavhengige juryeringer er 40 finalister fordelt på 13 kategorier. Nå er det finalejuryens arbeid som står for tur. Det blir en utfordrende jobb å kåre vinnerne i de 13 kategoriene, men jeg er trygg på at vi har de beste folkene med oss til å ta disse valgene, sier Austigard.

Det Norske Måltid blir et nasjonalt omdømmetiltak

Før sommerferien meddelte Landbruks- og matdepartementet (LMD) at Det Norske Måltid fra 2020 vil være et nasjonalt omdømmetiltak for norsk mat og drikke på lik linje med Grüne Woche (IGW) og Matstreif. Austigard mener dette vil ha stor betydning for organisasjonens langsiktige arbeid.

– Det Norske Måltid har siden 2008 jobbet med å posisjonere norsk mat og drikke ved å løfte frem og heie på de norske mat- og drikkeprodusentene. At vi nå får status som et nasjonalt omdømmetiltak, er en bekreftelse på konkurransens viktighet, og vil være svært betydningsfullt for det videre arbeidet med å vise frem Matnasjonen Norge gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Finalen går av stabelen i Stavanger på Clarion Hotel Energy den 10. januar 2020, og det er da vi får vite hvem finalejuryen har valgt ut til årets 13 kategorivinnere.

I ærverdige Britannia Hotel i Trondheim vil juryen vurdere seg frem til årets vinnere:

Foto: Lars Petter Pettersen | Britannia Hotel


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid