Trønderdominans etter delfinale i Oslo

Trønderdominans etter delfinale i Oslo

Foto: Kristin Austigard | Dommere delfinale Oslo 2018. Fra venstre: Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Trine Sandberg (trinesmatblogg.no), Maj-Britt Aagaard (spiselandslaget.com), Wenche Andersen (TV2), Jørn Lie (Gamle Raadhus Restaurant og Manager De Norske Kokkelandslagene) og Einar Risvik (Nofima, juryleder)

Trønderdominans etter delfinale i Oslo


Finalistene i kategoriene Årets ost, Årets kjøtt- foredlet og Årets meieriprodukt – foredlet er klare, etter to spennende dager med smaking i Oslo.

– Etter mange års erfaring i juryen er det gledelig å se at utvikling innen kategoriene meieriprodukter og kjøtt, som vi har vurdert her i Oslo, stadig strekker seg fremover. Vi er stolte av å offentliggjøre disse flotte representantene for norsk matproduksjon som årets finalister, sier Einar Risvik fra Nofima, som er hoveddommer i Det Norske Måltid.

Finalister Årets ost:

Myrull, Grindal Ysteri, Trøndelag
Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Trøndelag
Råblå, Grindal Ysteri, Trøndelag


 

– Det har vært to intensive dager med mange gode smaker og ikke minst spennende diskusjoner i dommerpanelet. Vi lærer av hverandre og får nye ideer som vi kan bruke videre for å fremme norsk matproduksjon. Jeg er stolt over den utviklingen som vi ser år etter år og det håndverket vi får servert her i juryen, det gleder meg stort, sier Wenche Andersen.

Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Is med Skjenning, Gangstad Gårdsysteri, Trøndelag
Rim, Grindal Ysteri, Trøndelag
RørosIs Tjukkmjølksis med blåbær, Galåvolden Gård, Trøndelag

 

– Det er inspirerende å smake seg gjennom det brede utvalget av ost, meieriprodukter og kjøtt fra hele landet. Kvaliteten er veldig høy og det er spennende å se den utviklingen som har vært, og stadig pågår i Norge. Når smak er vurdert blir identitet, emballasje, lokal forankring og historiefortelling tatt med i vurderingen. Kvaliteten er skyhøy, sier Jørn Lie som er dommer og Manager De Norske Kokkelandslagene.

Finalister Årets kjøtt – foredlet:

Holy Baloney,  ASK Gård Foredling, Buskerud
Pinnekjøtt av reinsdyr, Rørosrein, Trøndelag
Lam Mørbrad, Jacobs Utvalgte,  Prima Jæren/Unil, Rogaland

 

Den store finalen for sesong 11 finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 11. januar 2019.

Her er flere av årets finalister som er klare: http://detnorskemaltid.no/sider-og-sjomat-foredlet-finaleklare-i-det-norske-maltid/


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og ledes av Moril AS.