Alle 19 fylker er med i Det Norske Måltid 2016

Alle 19 fylker er med i Det Norske Måltid 2016

Alle 19 fylker er med i Det Norske Måltid 2016

Produkter fra alle landets 19 fylker er påmeldt i Det Norske Måltid 2016, og nå er første del av juryarbeidet godt i gang, for å finne frem delfinalistene.

– Vi ser at Trøndelag og Rogaland er tungt inne med knappe 20 produkter hver, men så kommer andre regioner sterkt bak, og det gleder oss, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Møre og Romsdal har 13, Sogn og Fjordane har 10, Nordland har 9 produkter, men også Finnmark og Tromsø er med, og andre fylker er hakk i hæl.

Dyktige fagfolk står for den første juryrunden, ledet av Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Guro H. Rognså (Måltidets Hus), Espen Bjåfjelldal (Valdres Mathus, Bagn), Jørn Lie (Vaaghals og Gamle Raadhus Restaurant), Anja Moen Hareim (Kokk TD Veen) og Anita Løyning (Oldermann Kokkenes Mesterlaug Rogaland).

– Gjennom hele året jobber vi for å kommunisere ut til produsentene en oppfordring om å melde seg på, og vårt mål er å speile produksjonen som pågår nasjonalt. At det er tyngdepunkter er naturlig, men det vokser frem spennende produkter mange steder. Vi jobber for lokal næringsutvikling og å vise dem frem for et stort publikum.

Det blir lokale smaksfinaler i både Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø, og alle landets 19 fylker er representert i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter.

Finalejuryen samles i november og består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar 2017, og billettsalget er allerede i gang.

BILDE fra venstre: Guro H. Rognså (Måltidets Hus), Jørn Lie (Vaaghals og Gamle Raadhus Restaurant), Anja Moen Hareim (Kokk TD Veen), juryleder Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anita Løyning (Oldermann Kokkenes Mesterlaug Rogaland) og Espen Bjåfjelldal (Valdres Mathus, Bagn).


Facebook: facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid
Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid


Kontakt:

Kristin Austigard: ka@ipaxmat.no(+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting: ssk@ipaxmat.no | (+47) 90 75 10 25

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Visjonen er å synliggjøre mangfoldet i lokalmat og bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.