Årets nyhet: Sesonggrønt med egne delfinaler

Årets nyhet: Sesonggrønt med egne delfinaler

Foto:BITMAP. Vinneren av Årets det grønne naturelle 2017, sesong 10, Katrine Hesnes Jarnes fra, Hesnes Gartneri DA med Cerisa Delikatesse potet. Prisutdelere fra venstre Christian Andre Pettersen og Christopher Haatuft.

Årets nyhet: Sesonggrønt med egne delfinaler


Nå er den store masterplanen klar for sesong 11 av Det Norske Måltid. Nytt i år er at juryarbeidet er tilpasset grønt som har sommersesong.

– Nytt av året er at vi har tilpasset oss til produsentene som har produkter som er klare på sommeren og høst. Dette betyr at vi vil gjennomføre to delfinaler for denne kategorien, før finalistene i kategorien er klare, sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Målet er å fange opp grøntproduksjon som er ute av sesong når dommerne tradisjonelt har jobbet, og dermed gi flere muligheten til å delta. – Dette er noe både produsenter og bransjen selv har etterlyst og det er veldig kjekt å kunne fornye og forbedre konkurransen.

Nå jobber teamet bak Det Norske Måltid med å gjøre alt klart til å åpne for påmelding, og det blir kunngjort innen kort tid.

– Da skal alle ha god tid til å melde seg på og fristene blir tydelig kommunisert, sier Austigard.

Det Norske Måltid skal ha første dommerpanel på plass under Gladmatfestivalen i Stavanger (18. – 21. juli), som i år markerer sitt 20-årsjubileum. Her skal blant annet første del av Årets det grønne naturell vurderes.

– Videre skal vi ha delfinaler i Oslo, Trondheim, Tromsø og i Seljord i Telemark. I forbindelse med Oste-VM i Bergen blir det finaledømming, og vi gleder oss veldig til å være tilstede i forbindelse med det store arrangementet der, sier Austigard.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Finalen i Det Norske Måltid sesong 11 finner sted i Stavanger 11. januar 2019.


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid