Bakst- og grønt finalister klare

Bakst- og grønt finalister klare

Foto: Kristin Austigard. Delfinale Kristiansand 12.9. Fra venstre:  Sverre Sætre (Sverre Sætre Konditori), Amanda Bahl (Bergens Tidende), Francesca Witsøe (Smag og Behag Bjellandstrand), Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken) og hoveddommer Einar Risvik (Nofima)

Bakst- og grønt finalister klare


Hiv o hoi! Dommerne satt i Abra Havn i Dyreparken og smakte seg frem til finalistene i kategoriene  Årets bakst, Årets grønne og Årets grønne foredlet den 12. september. Offentliggjøringen av finalistene stod statsråd Olaug Bollestad for under åpningsarrangementet på Dyrskun i Seljord dagen etter.

Fagdommerne hadde en spennende smaksdag med bakst og grønt på menyen fra hele Norge. Lokasjonen for dommerarbeidet var i selveste Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand. Etter arbeidet reiste det Det Norske Måltid til Dyrskun på Seljord for å annonsere finalistene.

– Det er viktig at vi i Det Norske Måltid er tilstede over hele landet og når vi skulle besøke Sørlande,t så var Dyreparken et bevisst valg. Vi ønsker å være tilstede der hvor det norske publikumet reiser, og inspirere til bruk av norsk mat og drikke, også på attraksjoner som Dyreparken er. Vi er også veldig glad for at vi får være en del av Dyrskun i Seljord, som er den nasjonalt viktigste møteplassen for aktører innen hele verdikjeden for landbruk og mat. Statsråd Olaug Bollestad offentliggjorde i dag de ni ferske finalistene under åpningsarrangementet på Dyrskun, og det var ekstra stas,  sier leder av Det Norske Måltid, Kristin Austigard

Finalister i Årets Bakst:

Knekks, Rørosbakern, Trøndelag
Ølkjeks på boks, Ringnes Brygghus, Oslo
Knekkebrød Original, Elin’s drøm, Buskerud


Finalister i Årets grønne:

Tindved, Lærdal Grønt, Sogn og Fjordane
Aspargespotet, Gåtes jordepler, Møre og Romsdal
Crown Prince gresskar, Brimse Gard, Rogaland


Finalister i Årets grønne – foredlet:

Granola, Lykkemat, Trøndelag
Stikkelsbærsyltetøy, Lien Gård, Telemark
Bjørnebærsorbet, Bamsrudlåven, Østfold

 

Det Norske Måltid gratulerer alle finalistene! Nå går den nasjonale reisen videre til Utskarpen i Nordland, hvor dommere skal vurdere seg frem til finalistene i de siste 3 kategoriene. Ta gjerne en kikk her på hvem som er finalister 2019.

Den store finalen finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 10. januar 2020. Kjøp billetter her

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid