Digitalt prisdryss – snart skal Norges beste mat og drikke kåres!

Digitalt prisdryss – snart skal Norges beste mat og drikke kåres!

Foto: Det Norske Måltid/BITMAP. Gledesscener fra prisutdelingen i Det Norske Måltid 10.1. 2020.

Fredag 5. februar kåres Norges beste mat- og drikkeprodukter, når finalen av Det Norske Måltid går av stabelen. Det blir glitter, prisdryss og mat i fokus, og det hele rammes inn med musikk i finaleprogrammet.

– Visst skal det bli priser, er det noe pandemien har vist oss er det at mat og drikke er noe vi prioriterer høyt. Og det er fantastiske produsenter som har levert topprodukter til årets kåring, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

På grunn av nye restriksjoner og økende smittetrykk i Norge vil selve utdelingen foregå digitalt, og finalen blir sendt på detnorskemaltid.no fredag 5. februar kl 19:00.

Statsråd Olaug Bollestad og Bent Høie er blant prisutdelerne, og publikum skal få være med inn på kjøkkenet sammen med Arne Brimi, for å teste råvarene. Og kanskje får man noen tips og triks å ta med seg for å ta i bruk de mange finaleproduktene, være seg sopp, sider, råmelk eller granola.

– Vårt ønske er å sette råvarene i fokus og løfte frem de dyktige produsentene. Selv om det ikke blir festmiddag i Stavanger, så vil vi gjerne oppfordre både finalister og andre til å ta på seg finstasen, lage eller bestille, noe ekstra godt og følge oss fredag 5. februar, sier Austigard.

Med på festen er en rekke artister, og mellom de 13 kategoriprisene som skal deles ut vil vi få høre fra blant annet Britt-Synnøve Johansen, Hege Bjerk og Idol vinner Mari Bølla.

Dette er årets kategorier: Årets grønne, Årets grønne foredlet, Årets kjøtt, Årets kjøtt foredlet, Årets meieriprodukt, Årets øl, Årets ost, Årets sider, Årets sjømat, Årets sjømat foredlet, Årets søtsak, Årets bakst og Årets drikk.

I tillegg skal Det Norske Måltids hederspris deles ut for tiende gang, nominasjonene til denne prisen går ut 11. januar. Tidligere vinnere er blant andre Ingrid Espelid Hovig, Arne Brimi og Wenche Andersen. Tidligere hedersprisvinnere.

 

Fakta om Det Norske Måltid 2020

    • Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.
    • Støttes av Regjeringen som et av tre nasjonale omdømmetiltak.
    • Delfinalene ble arrangert den 15.- og 17. september på Code Restaurant i Oslo.
    • 104 produkter fra hele landet ble vurdert, 40 produkter gikk videre til finalen.
    • Finalen i Det Norske Måltid sendes fra Stavanger fredag 5. februar 2021 kl 19:00.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77