Filmkappløpet –DNM – 2018 har kåret sin vinner!

Filmkappløpet –DNM – 2018 har kåret sin vinner!

Fra venstre: Shpejtim, Leo Kramer, Tiril Sægrov og Randi Urkedal

Filmkappløpet –DNM – 2018 har kåret sin vinner


Team Leo Kramer, Tiril Sægrov, Randi Urkedal og Shpejtim.

De vinner et gavekort på kr 5000 på Kvadrat i Sandnes.

Det var en samstemt jury bestående av regissør Fredrik S. Hana, Ungdomsarbeider og rapper Tore (Pang) Arnholm Tobiassen og Anne Lærdal, leder talentutvikling på Filmkraft Rogaland, som etter nøye gjennomgang kåret denne filmen som vinner av filmkonkurransen.

Filmen som gikk av med seieren er laget bestående av de fire ungdommene Leo Kramer, Tiril Sægrov, Randi Urkedal og Shpejtim. Spillet i filmen er litt overdrevent, men det fungerer fint som et morsomt element.

Filmen klarer å formidle temaet ”Mat fra vann” på en tydelig måte med en leken bruk av humoristiske filmgrep. Den er klippet med et fint driv som ikke lar oss vente altfor lenge før vi kommer til sluttpoenget. Denne filmen oppfordrer også de unge til å spise fisk minst to ganger i uke og ikke gjøre jakten på den gode fisken så komplisert – for fisk er jo tilgjengelig!

Konkurransen hadde 5 påmeldte lag og selv om tolkningene av oppgaven var vidt forskjellige så er det tydelig at alle lagene har gjort seg flid i arbeidet med filmene sine, de har jobbet godt og intenst i de 48 timene Filmkappløpet varte og har alle levert fullstendige historier med sjømat relaterte temaer som de tydelig brenner for.

Fagjuryen oppfordre alle lagene til å fortsette å lage film for det var veldig kjekt å få se så godt bearbeidete filmer inn i et Filmkonkurranse som dette!

Filmkappløpet er et samarbeid mellom Filmkraft TalentutviklingMetropolis og Det Norske Måltid. Støttet av NFI og premien er fra KVADRAT.


Kontakt:

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no
mobil: (+47) 90 75 10 25

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.