Finalen i Det Norske Måltid åpner prestisjetung mathelg 5.2. 2021 i Stavanger

Finalen i Det Norske Måltid åpner prestisjetung mathelg 5.2. 2021 i Stavanger

Foto: Tommy Ellingsen, RE-NAA | Finalen i Det Norske Måltid blir startskuddet for en prestisjetung mathelg i Stavanger fredag 5. februar 2021.

 

Det Norske Måltid sin finale skal kjøres for 13. gang fredag 5. februar på Clarion Hotel Energy. Finaleshowet blir starten på en helg fylt med utsøkte norske råvarer, fokus på rekruttering til bransjen og utdeling av nordiske Michelinstjerner. Det er bare å holde av helgen for alle matinteresserte!

– Det er stort for Stavanger, regionen og matnasjonen Norge, at Michelin Guide igjen har valgt en by i Norge som vertskap for stjernedrysset. Konkurransen Det Norske Måltid løfter frem det ypperste innen norsk mat og drikke, noe som Michelin ønsker ytterligere fokus på gjennom sine arrangementer. Det er derfor som hånd i hanske at vi nå samkjører arrangementene første helgen i februar, slik at råvarene og de dyktige produsentene får sin velfortjente oppmerksomhet, både nasjonalt og internasjonalt, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.  

Den 8. februar 2021 avholdes Michelin, sammen med Region Stavanger, sin årlige presentasjon av stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2021. Partnere er Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Stavanger konserthus, hvor selve arrangementet skal finne sted. Les pressemelding fra Region Stavanger her.

Det Norske Måltid er godt i gang med planleggingen av den nasjonale reisen gjennom konkurranseåret 2020, sesong 13, og vil om kort tid åpne opp for påmelding til årets konkurranse. Følg med her på hjemmesiden og på sosiale medier for informasjon.

 

MICHELIN Guide Nordic Countries

Den første utgaven av Michelin Guide Nordic Countries fant sted i februar 2015. 2021 er det andre året hvor Michelin-stjernene deles ut i Norge. Norge har totalt åtte stjernerestauranter i 2020-utgaven av guiden, fordelt mellom én to-stjerners (RE-NAA i Stavanger) og 10 én-stjernere (Galt, Kontrast, Omakase by Vladimir Pak og Statholdergaarden i Oslo, Under i Lindesnes, Sabi Omakase, Bare i Bergen, samt Credo, Fagn og Speilsalen i Trondheim). 2021-utgaven av guiden blir lagt ut for salg hos utvalgte forhandlere dagen etter lanseringen.

 

Her er gjengen som skal skape en prestisjetunge mathelgen i Stavanger 5.-8. februar 2021. Fra venstre: Gunhild Vevik (Region Stavanger), Per Harald Nilsson (Stavanger Konserthus), Roger Joya (Sabi Omakase), Elisabeth Saupstad (Region Stavanger), Anita Løyning (Lærlingekompaniet, ASKO Servering Norgescup), Kari Nessa Nordtun (ordfører, Stavanger kommune), Maren Skjelde (Gladmat), Marianne Schesak (fylkesordfører, Rogaland Fylkeskommune), Iver Jan Leren (Rogaland Fylkeskommune), Sigurdur Runar Ragnarsson (Spiseriet restaurant), Anne Woie (næringssjef, Stavanger Kommune), Kristin Austigard (Det Norske Måltid) og Per Morten Haarr (Region Stavanger).


Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Norske nypoteter - en smaksopplevelse. Foto: Kristin Austigard

Norsk sjømat har kvalitet i verdensklasse, her representert med sjøkreps fra Høgsfjorden, finalist i 2019, fra Domstein Sjømat avd. Rogaland. Foto: Kristin Austigard

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77