Ni finalister klare etter delfinale på 71 grader nord

Ni finalister klare etter delfinale på 71 grader nord

Foto: Kristin Austigard. Delfinale Nordkapp 10.9. Fra venstre:  Espen Blåfjelldal (Valdres Mathus/Hanen), Hege Ramseng (Bryggeri- og drikkevareforeningen), Stian Iversen (Nofima), Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø) og Mette B. Evensen (Røst Teaterbistro Trondheim)

Ni finalister klare etter delfinale på 71 grader nord


Finalistene i kategoriene Årets drikk, Årets øl og Årets sider er klare etter en fantastisk delfinale på Nordkapp i Nordkapphallen.

Været viste seg fra sin beste side når Det Norske Måltid  gjennomførte delfinale på Nordkapp i Nordkapphallen. Ni spennende finalister i konkurransens drikkekategorier  ble kåret. Ekstra spenning var det i år knyttet til den nye kategorien Årets drikk, som er for alkoholfrie drikker.

– Vi ser at markedet begynner å etterspørre mer alkoholfrie alternative produkter. Vi har en stor bredde innenfor eplemoster i Norge, som er veldig bra. I tillegg ser vi nå en trend til bruk av ulike typer bær, og spesielt røde bær har vi fått servert mange spennende varianter av i år. Det er gledelig å sitte i juryen og oppleve en bredde av fullgode smaker, som i tillegg er sunne, naturlige og lokale alternativer, sier dommer Espen Blåfjelldal fra Valdres Mathus/Hanen.

Finalister Årets drikk:

Bringebærlemonade, Lien Gård Hellekås, Telemark
Musserende eplemost Idunn/Franskar, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland
TIBI vannkefir – bringebær elsker vanilje, TIBI me, Akershus


Finalister i Årets sider:

Vindpust, Hardangergutane, Hordaland
Bøddel, Aga sider, Hordaland
Humlepung, Aga Sider, Hordaland

 

– I Norge har vi over 2500 norske øl på markedet, så det å ha et særpreg og kunne skille seg ut visuelt på både flaske og etikett, er viktig for valget som kunden tar. Det samme gjelder jo for sider og annen drikke. Det er ikke nok å ha et oppfinnsomt navn for å bli foretrukket av kunden, sier Hege Ramseng, kommunikasjonssjef Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Finalister Årets øl:

Rekved nr.8 Tyttebær, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane
Dead Cat Double IPA, Graff Brygghus, Troms
Coolship Cherry, Lindheim Ølkompani, Telemark

 

Det Norske Måltid gratulerer alle finalister fra Nordkapp! Nå går den nasjonale reisen videre til Kristiansand, Seljord og Utskarpen, hvor dommere skal vurdere seg frem til finalistene i de neste seks kategoriene.

Den store finalen finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 10. januar 2020.

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid