Matfinale 08.01.16 i Stavanger

Matfinale 08.01.16 i Stavanger

Matfinale 08.01.16 i Stavanger

Det nærmer seg utsolgt finalegalla i Det Norske Måltid 2015. – Vi er glade og gleder oss til fredag 8. januar. «Vorspielet» blir et gründerseminar for finalister og andre.

Inger Solberg fra Innovasjon Norge og Trym Eidem Gundersen fra Salma kommer. DNB stiller med sin spesialist på start-ups og relasjoner, Karen Elisabeth Ohm Heskja og Ostehusetgründer Hanne Berentzen deler sine erfaringer.

– Dette blir et faglig vorspiel, før den store matgallen på kvelden ledet av Arne Hjeltnes. Billettene er lagt ut for begge arrangementene, sier prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard. Hun anbefaler folk å raske på. – Det ligger an til å bli utsolgt, faktisk har vi kun få billetter igjen til finalen, sier Austigard.

Alle får smake finaleproduktene
På finalemenyen står smaker av alle de 33 finaleproduktene som representerer 13 av landets 19 fylker. Finalejuryen består av Einar Risvik, forsker og professor i Nofima (leder), TV2s Wenche Andersen, Guro Helgesdotter Rognså, Phd i smak v/Gastronomisk Institutt, kokk Kjartan Skjelde fra Tango og Masterchef og kokk Lars Erik Vesterdal fra NordØst Food & Cocktails i Trondheim.

Årets Matspire, Årets Hederspris og DNB publikumspris
I tillegg til å kåre vinnere i 11 kategorier, skal det også deles ut to andre priser. Den ene er «Årets Matspire» i regi av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner. Den andre prisen er Det Norske Måltids Hederpris 2015. Nytt av året er DNB Publikumspris som skal kåres i løpet av finalekvelden.

Filmkappløpet
– En annen nyhet er at vi engasjerer unge til å være med i en kortfilmkonkurranse den første uken i januar. Det blir kåret en vinner som får spennende premier og som også får vist filmen på kveldens store matgalla, og det gleder vi oss til, sier Austigard.

Presseakkreditering
For presse som ønsker å dekke finalen, vennligst kontakt oss så snart som mulig, slik at vi kan legge til rette for gode arbeidsvilkår.

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av Moril AS.