Hele matnorge på ett fat

Hele matnorge på ett fat

Foto: Norgescup/NKL Rogaland.

Hele matnorge på ett fat


Den 11. og 12. januar er det «matsuperhelg» i Stavanger. Bli med når landets matbransje, produsenter, matentusiaster, lærlinger, kokker og servitører samles til de nasjonale konkurransene Det Norske Måltid, Norgescup og TINE MatCup.

11. januar samles mat- og drikkeprodusenter fra hele landet til finalen i Det Norske Måltid på Clarion Hotel Energy i Stavanger. Arrangementet kårer de beste matproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Samtidig foregår TINE MatCup og Norgescup den 11. og 12. januar på Jåttå vid. skole.

– Det Norske Måltid har som formål å vise frem bredden og kvaliteten i norsk mat og drikke. Samtidig har vi fokus på læring om norsk smak og mat, for å bidra til matglede hos barn og unge. En slik superhelg er med på å understreke matsatsningen i Norge for både unge og eldre matentusiaster. Stoltheten og begeistringen rundt de ulike konkurransene er et viktig bidrag i arbeidet med rekruttering til bransjen. En samlet matbransje kommer til byen og vi er glad for at også Landbruks- og matminister Bård Hoksrud vil være tilstede med oss denne finaledagen, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Lærlingene konkurrerer

Samtidig som finalen i Det Norske Måltid arrangeres, blir det Norgescup for kokkelærlinger og servitørlærlinger. Norgescupen og TINE MatCup får besøk av Landbruks- og matminister Bård Hoksrud. Hele 44 lag er påmeldt fra hele Norge og 25 dommere fra inn- og utland kommer for å vurdere talentenes innsats.

– Målet er å skape oppmerksomhet, engasjement og kunnskap om faget for kokker, servitører og resepsjonsfaget, sier de ansvarlige for arrangementene Anita Løyning, Oldermann NKL Rogaland og Frode Selvaag, leder for Norgescup.

Matcup for videregående

Parallelt med Norgescup vil den prestisjetunge TINE MatCup for kokk- og servitørelever på videregående skole (VG2) finne sted på Jåttå. TINE MatCup er et av årets definitive høydepunkt for elevene på matfag. Under finalen i Stavanger vil fem finalelag kjempe om drømmetur til Oslo, hvor blant annet et besøk på Maemo står på agendaen.

Hele Norge konkurrerer

Det Norske Måltid er en konkurranse som hvert år kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det Norske Måltid har siden starten i 2008, bidratt til å posisjonere norsk mat og er et viktig matfaglig prosjekt med en klar nasjonal profil.

– Vi gleder oss til å få vist fram alle de flotte råvarene og dyktige produsentene fra hele Norge som er i finalen den 11. januar. Og så håper vi at gjestene som kommer til Det Norske Måltid tar turen til Norgescup dagen etter, og heier på fremtidens kokker og servitører, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid.

Kontakt:

Det Norske Måltid v/Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid


 

Norgescup/TINE MatCup v/Frode Selvaag
E-post: frode@frodeselvaag.no
Mobil: (+47) 91 54 91 33