Klar for den 11. finalen i Det Norske Måltid

Klar for den 11. finalen i Det Norske Måltid

Foto: Noen av prisutdelerne under finalen 2018. Fra toppen til venstre: Øyvind Fylling-Jensen (Nofima), Bård Hoksrud (Landbruksminister), Trine Sandberg (Trines matblogg), Cesilie Aurbakken (Norges Bygdekvinnelag) og Lars Petter Bartnes (Norges Bondelag).

Klar for den 11. finalen i Det Norske Måltid


Det Norske Måltid, årets viktigste begivenhet for alle som er opptatt av å finne de beste norske matproduktene og råvarene, går av stabelen i kveld.

Det Norske Måltid er en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig mat- og drikkeproduksjon. I løpet av 10 år har mer enn 1200 produkter blitt vurdert av våre dyktige jurymedlemmer. Vi har hatt 200 finalister. Og vi har sørget for at 90 vinnere har fått vist seg frem for Norges restaurant- og matbransje.

– Etter snart 11 år kan vi trygt si at Det Norske Måltid er en viktig arena for norsk matbransje. De siste årene har vi sett en fantastisk utvikling blant norske mat- og drikkeprodusenter. Konkurransen gir økt oppmerksomhet og synlighet for de dyktige norske mat- og drikkeprodusentene. Vi ønsker at folk flest tar mer bevisste valg når de handler mat både til hverdag og fest, og heldigvis ser vi en positiv utvikling i forbrukermønsteret, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Fredag 11. januar skal den fullsatte salen smake på årets 36 finaleprodukter fra vårt langstrakte land. På kjøkkenet jobber det Norske Kokkelandslaget for å gi alle fremmøtte en minnerik smaksopplevelse, basert på Norges beste råvarer.

– Det å komme til finalen er en seier i seg selv, en annerkjennelse som sørger for økt etterspørsel. Suksesshistoriene fra tidligere deltakere er mange, sier Austigard.

I årets konkurranse har seks uavhengige fagjuryer smakt seg frem til finalistene i Stavanger, Seljord, Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen. Små og store produsenter konkurrerer i samme kategori. Våre erfarne dommere vurderer med et felles mål – kvalitet.

Vinnerne blir kåret på finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag kveld.

Årets vinnere av #detnorskemåltid publiseres på Facebook: @detnorskemaaltid og Twitter: @DNMaltid og du kan se hele finalen på livestream.


Kontakt:

Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook: @detnorskemaaltid,
Twitter: @DNMaltid og Instagram: @detnorskemaltid
#DetNorskeMåltid