Knivskarp konkurranse i Utskarpen

Knivskarp konkurranse i Utskarpen

Delfinale Utskarpen 24.9. Fra venstre i urtehagen hos «Til Elise fra Marius»: Guro H. Rognså (Nofima), Elise Rønning (Til Elise fra Marius), Einar Risvik (Nofima og hoveddommer i Det Norske Måltid) og Halvar Ellingsen (Bondelagskokk, Kvitnes Gård). Foto: Kristin Austigard/Det Norske Måltid

Knivskarp konkurranse i Utskarpen


Da er finalistene i kategoriene Årets kjøtt foredlet, Årets ost og Årets kjøtt klare etter en spennende delfinale i Utskarpen i Nordland, hos «Til Elise fra Marius». Konkurransen var så knivskarp, at dommerne endte opp med fire finalister i en av kategoriene.

Dagen startet med smaken av nydelige oster fra hele landet, etterfulgt av to kategorier med kjøtt. Finalistene i ost og kjøtt naturell ble klare, etter timer med dommerarbeid hvor juryen var enige om at nivået blant delfinalistene var av ypperste kvalitet. Da Årets kjøtt foredlet ble servert juryen og resultatene forelå, ble diskusjonen om hvem som skulle gå videre veldig spennende.

– Norge har mange dyktige produsenter av foredlede kjøttprodukter, og dette har også  i en årrekke gjenspeilet seg i Det Norske Måltid. Kategorien er innholdsrik, med stort spenn i produkttyper og produsenter, og konkurransen er knivskarp. Kvaliteten på de deltakende produktene her i dag er meget høy. En enstemmig jury vedtok derfor at vi sender fire finalister videre.  Det var så tett i toppen, at vi dommerne valgte at de alle skal få den oppmerksomheten de fortjener, sier Einar Risvik, fra Nofima, som er hoveddommer i Det Norske Måltid.

Finalister i Årets kjøtt – foredlet:

Jæren Smak Midsummer pølse, Slakter A. Idsøe, Rogaland

Varmrøkt lammelår av villsau, Dalpro Gårdsmat, Trøndelag

TIND Marinert Lammelår, Grilstad, Trøndelag

ASK Fenalår, ASK Gård Foredling, Buskerud


Finalister i Årets ost:

Valdresost Bufar, vellagra 2 år, Valdresmeieriet, Oppland

Bufast, upasteurisert vellagra, Avdem Gardsysteri, Oppland

Kubbeost, Rueslåtten Ysteri – Ostebygda, Buskerud


Finalister i Årets kjøtt:

Entrecôte av NRF, 60 dagers tørrmodnet, Annis Pølsemakeri Mathallen, Oslo

Svinenakke av mangalitsa, Strand Gård, Rogaland

Kjelår, økologisk boergeit, Sandem Gård, Østfold

 

Nå er alle 40 finalistene i Det Norske Måltid 2019 klare, gratulerer!:  Ta gjerne en kikk her på hvem som er finalister 2019.

Den store finalen finner sted på Clarion Hotel Energy i Stavanger 10. januar 2020. Kjøp billetter her

 


Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #detnorskemåltid