Finalister Årets Drikk – Sesong 13

Finalister i kategorien Årets Drikk

Leskende finalister i kategorien Årets Drikk
– Alkoholfrie drikker som te, saft, juice, vann, most og øl. Fermenterte drikker under 0,7 % alkohol som f.eks øl, kombucha og sider.

Lundeby Gård, Ida Marie Bræck Lundeby

Lundeby Rabarbradrikk

Lundeby Gård, Viken

Lundeby Rabarbradrikk er en drikkeklar og lettdrikkelig rabarbradrikk. Den er frisk og har en ren god smak av rabarbra. Den passer like godt til en fin middag, som tørstedrikk om sommeren.  Lundeby Gård har produsert rabarbra siden 1935 og rabarbra har helt siden da vært en del av identiteten til gården. I 2017 ble Lundeby Rabarbra til og de produserte egne drikker med rabarbra fra gården som hovedingrediens.

Cecilie Bjørnebye Jensen Foto: Røyse Bærpresseri

Solbærsaft

Røyse Bærpresseri – Viken

Visste du at annethvert solbær i Norge kommer fra Røyse? Her på den solrike halvøya i Tyrifjorden trives bær, frukt og folk veldig godt, og her får solbæra vår optimale vekstforhold. Derfor er det ikke så rart at vi er glade i solbær her, og at solbærsafta vår er en trofast følgesvenn både sommer og vinter. Saften kan nytes både varm og kald, til hverdag og fest og på tur.I denne flasken har vi presset råsaft av solmodne solbær fra Røyse og tilsatt sukker. Verken mer eller mindre. Solbær er naturlig rik på C-vitamin. Røyse Solbærsaft er tildelt merket for Spesialitet av Matmerk. Juryen i merket for Spesialitet har uttalt: Den dufter rikt av solbær, har en fin syrlighet og smaker ren solbær. Den er perfekt balansert med akkurat passe sødme. Røyse solbærsaft utmerker seg i saftkategorien og er en solbærsaft i særklasse.

Inger Sekse Gunvaldsen Foto: Hardangergutane

Discovery Eplemost

Hardangergutane – Vestland

Discovery Eplemost inneholder mye smak, her kommer det unike klimaet og jordsmonnet i Hardanger virkelig godt frem, det danner grunnlaget for en fin balanse av både syre og sødme. Kort sagt en av våre favoritter! Brødrene Kristian og Karl Magnus er stolte av å være fra Hardanger. De verdiane som ligger i historien til Hardanger og de som bor her er noe de verdsetter høyt og ønsker å markedsføre. 

Hardangergutane har en visjon om å lage Norges nasjonal drikk. De ønsker med sin Discovery Eplemost å gi deg den ekte smaken av eple på flaske helt uten tilsetninger. Discovery er et velforma, middels stort eple med en skinnende rød dekkfarge. Fruktkjøttet er sprøtt og hvitt med en søt og god aroma. Opprinnelig kom eplesorten fra England, idag er den en av hovedsortene i Norge. 

Hardangergutanes Discovery Eplemost kan nytes både alene og til mat. Anbefales gjerne til godt krydra mat og kraftige oster. Et sunt og godt alternativ som passar både til hverdag og fest!