Finalister Årets Sjømat – Sesong 13

Finalister i kategorien Årets Sjømat

Her ser du de flotte finalistene i kategorien Årets sjømat
– Naturell produkter av alle typer oppdrett og villfanget sjømat fra fersk- og saltvann, både hel og stykningsdeler, emballert eller uemballert.

Aleksander Fjeldberg Foto: Hitra Mat

Krabbeklør, gigant

Hitra Mat – Trøndelag

Utenfor Hitra på Trøndelagskysten ligger det største fangstområde for krabbe i Norge. Her møter golfstrømmen fra sør den kalde sjøen fra nord i Barentshavet. Dette medfører spesielle havstrømmer, optimale temperaturer og perfekte levevilkår for krabben. Hitramat har hatt sammenhengende produksjon av taskekrabbe de siste 90 år. Krabbeklør, gigant er Hitramat`s flotteste krabbeklør og de største på markedet.

Reidar Fredriksen Foto: Reinhartsen

Seifilet, skinn og benfri

Reinhartsen – Agder

Fisket etter sei er sertifisert som bærekraftig art av MSC. Seien er tilgjengelig langs hele norskekysten gjennom hele året. Den er en mager og meget næringsrik fisk. En fantastisk råvare og meget anvendelig. Seien egner seg meget godt til steking, og er mye brukt i fiskemat – for eksempel i Reinhartsens fiskekaker og fiskeburger/Piratburger. Hos Reinhartsen er vi opptatt av å bruke hele fisken. Når kunden kjøper sei hos oss kutter vi ut bein og står da igjen med buk, hale og ryggfilet. Se anbefalt oppskrift ryggfileten brukes som festmat og buk og hale for eksempel til fiskesnadder i pitabrød. Fiskebein av sei er også ypperlig å koke fiskekraft av.

Aleksander Fjeldberg Foto: Hitra Mat

Håndrenset krabbeskjell

Hitra Mat – Trøndelag

Utenfor Hitra på Trøndelagskysten ligger det største fangstområde for krabbe i Norge. Her møter golfstrømmen fra sør den kalde sjøen fra nord i Barentshavet. Dette medfører spesielle havstrømmer, optimale temperaturer og perfekte levevilkår for krabben. Hitramat har hatt sammenhengende produksjon av taskekrabbe de siste 90 år. Vårt håndrensede krabbeskjell er tuftet på gamle håndverkstradisjoner fra Hitra. Produktet består av fersk klokjøtt, cocktailklo og rogn. Hitramat lanserte dette produktet på alle landets MENY- butikker i 2018.