Sider, sommergrønt og sjømat foredlet til Gladmat

Sider, sommergrønt og sjømat foredlet til Gladmat

Foto: Det Norske Måltid | f.v. Maren Skjelde, Gladmat og Kristin Austigard, Det Norske Måltid – Måltidet Hus i Stavanger

Sider, sommergrønt og sjømat foredlet til Gladmat


For første gang skal Gladmat være vertskap for Det Norske Måltid – og massevis av deilige sommersmaker! Påmeldingen pågår og vi håper mange flere følger innen fristen 6. juli!

– Vi i Gladmat er utrolig glade for at Det Norske Måltid skal ha delfinale under årets festival. Konkurransen viser fram norsk matproduksjon og foredling på en fantastisk måte, og vi synes dette samarbeidet er svært givende og kjekt, sier festivalsjef Maren Skjelde.

Påmeldingsfrist 6. juli

-Påmeldingsfristen nærmer seg veldig, så spre gjerne ordet om at produsenter innen disse tre kategoriene må melde seg på raskt, sier Kristin Austigard, prosjektleder for Det Norske Måltid.
Produsentene må melde på sitt produkt innen fredag 6. juli 2018 for kategoriene:
  • Årets sider
  • Årets sjømat – foredlet
  • Årets det grønne – naturell (sesong sommer)
-Det er veldig stas for oss å få være tilstede på Gladmat i Stavanger fra 18. – 20. juli, som markerer 20 år denne sommeren. Gladmats jubileumstema med balanse og en festival fylt av norske deilige smaker passer oss veldig godt, sier Austigard.

Nå gleder hun seg til å få på plass enda flere gode smaker når dommerne benker seg for å smake seg gjennom sommergrønt, sjømat foredlet og sider.

-Balanse er viktig for oss når dommerne skal gi sine poeng. Da teller smak mye, og dette balanseres ut mot emballasje, lokal forankring, utseende og lukt. Det er krevende å smake seg frem til finalistene fordi norske matprodusenter blir bedre og bedre på kvalitet, sier hun.

Det Norske Måltid gjennomfører fem delfinaler landet rundt og resultatet er 39 finaleprodukter. Finalejuryen jobber i Bergen den 1. november, i forbindelse med at VM i ost finner sted i byen. En dyktig fagjury smaker seg da frem til årets 13 kategorivinnere. Hvem som vinner får vi vite på finalen i Stavanger på Clarion Hotel Energy, den 11. januar 2019.

 

Påmelding sesong 11

Meld på ditt produkt her.

Kategorier & kriterier

Les mer om årets kategorier og kriterier her!


Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Finalen i Det Norske Måltid sesong 11 finner sted i Stavanger 11. januar 2019.


Gladmat – 20 års jubileum i 2018

– Nordens største matfestival


Etablert: 1999
Dato: 18. – 21. juli 2018
Sted: Stavanger sentrum

Besøkende: 250.000 over 4 dager
Utstillere: 120 utstillere i 2017 – over 130 i 2018!

Daglig leder: Maren Skjelde
Prosjektleder: Cathrine Selvaag

Konseptområder:

  • Smaken av Norge (nytt i 2018)
  • Malt og humle
  • Smak på verden
  • Torget
  • Blågrønt

Kontakt:

Kristin Austigard kristin@detnorskemaltid.no
mobil: (+47) 90 19 38 77

Det norske måltid er på Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid #DetNorskeMåltid